Bo Elkjær jubler over ombudsmandskritik

Bo Elkjær, journalist på Ekstra Bladet, er begejstret for ombudsmandens udtalelse tidligere idag.

Bo Elkjær, journalist på Ekstra Bladet, er begejstret for ombudsmandens udtalelse tidligere idag. Han vil igen forsøge at få et interview med Anders Fogh om Irak-krigen, som han har forsøgt igennem fire år.

Bo Elkjær blev glad, men overrasket, da Journalisten.dk ringede for at få en kommentar på ombudsmandens kritik af, at Statsministeren ikke vil give ham et interview om Irak-krigen.
”Jeg hører først om det nu her, hvor du ringer, men det er jeg rigtig, rigtig glad for at høre.”

Hvad vil du gøre nu?
"Jeg vil, også i dag, bede om at få et interview med Statsministeren. Det har jeg jo bedt om 670 dage i træk nu."

Elkjær har gennem de sidste fire år, siden Irak-krigens start, hver dag forsøgt at få et interview med Anders Fogh, og han er glad for ombudsmandens håndsrækning.
”Det glæder mig, at ombudsmanden han vælger en saglig begrundelse frem for den spindoktor-fortolkning, som Statsministeriet har fremlagt.”

Men Bo Elkjær ser realistisk på sagen.
”Hvis jeg skal være ærlig, så regner jeg nu ikke med at få interviewet. Jeg vil tro, at Anders Fogh vil være ligeglad med kritikken. Men hvis han rent faktisk stiller op til et interview, vil jeg da blive rigtig glad.”

Statsministeriet kan godt regne med at høre fra Bo Elkjær senere i dag, oplyser han.