search

Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant

Restaurant Jasmin ville ikke servere øl til madanmelder Søren Franks mindreårige søn. Og så fik restauranten bundkarakter.

Restaurant Jasmin ville ikke servere øl til madanmelder Søren Franks mindreårige søn. Og så fik restauranten bundkarakter.

Berlingskes ledelse erkender, at den højt profilerede madanmelder Søren Frank løj i en meget kritisk anmeldelse af en restaurant. Det skriver Dr.dk.

»Vores anmelder har begået en bommert her. En meget alvorlig bommert, og det har fået personalemæssige konsekvenser,« siger Jens Grund, chefredaktør på Berlingske til DR Nyheder.

Fredag den 17. juni var Søren Frank på besøg på den kinesiske restaurant Jasmin, der ligger på Skovridderkroen. Med sig havde han sin søn. Anmelderen bestilte en øl til sin søn, og da tjeneren spurgte om sønnen var 18 år gammel, svarede Søren Frank »Ja, ja«. Tjeneren svarede at sønnen ikke så ud til at være så gammel.

»Det er vist kun kineresere, der kan levere en fornærmelse med en sådan uskyldighed,« skrev Søren Frank i sin anmeldelse. Berlingske bekræfter nu, at sønnen var under 18. I sin anmeldelse skrev Søren Frank også, at restauranter må servere alkohol til unge over 16. Men man skal være 18 for at få serveret alkohol på restauranter.

»Søren Frank har skrevet til tjeneren og undskyldt sin opførsel. Det er jo uacceptabelt, at en så erfaren madanmelder ikke kender de mest fundamentale regler i restaurationslovgivningen. Som en konsekvens af denne her sag har vi besluttet, at ved alle fremtidige anmeldelser, hvor man giver den laveste karakter, skal der en redaktør indover som sparringspartner, fordi vi ved det kan have en voldsom konsekvens at få dårlige anmelderkarakterer,« Jens Grund.

Hos restaurationernes brancheforening Horesta opfordrer man aviserne til fremover at lade restauranterne gennemlæse anmeldelserne, før de trykkes:

»Vi ser desværre jævnligt, at der er faktuelle fejl i anmeldelserne. Vi kunne derfor godt tænke os, at man lige sender anmeldelserne til virksomhederne. Ikke for at de skal ændre på dem, men for at få fejl rettet, siger administrerende direktør i Horesta Katia Østergaard til Dr.dk.

Kommentarer
16
Søren Thomsen
04.07.11 07:46
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant
Sagens kerne er jo ikke, at Søren Frank løj. Det gjorde han formentlig uforvarende, da han - må man formode, ud fra ordene han valgte - rent faktisk troede aldersgrænsen for køb af alkohol på restaurationer var 18 år. Sagens kerne er, at han ikke kendte aldersgrænsen efter x antal år som madanmelder. Så ja: Søren Frank skal undskylde, at han ikke kendte aldersgrænsen, og at han dermed gjorde sig morsom på forkert baggrund. Dernæst skal han fratages vinanmeldelser for en tid, så han kan koncentere sig om at læse op på restaurationsloven, smiley-ordningen osv. Skål.
Fremhævet af Journalisten
John Strand
04.07.11 08:08
Det er ikke første gang Søren Frank

Jeg har læst såvel anmeldelsen og artiklen om hva Sørn Frank har gjort.

 

For en del år siden kom jeg en del på en Thai restaurant i Store Regnegade som var ejet af Tammy og Michael. En aften kom Søren Frank og hans dengang meget høj råbende barn på den restaurant og Michael som ejede restauranten henviste Søren Frank & Co til den nedre etage for at beskytte de øvrige gæster mod Søren Franks barns larm. En lang historie kort - Ejeren og Søren Frank kom op og skændes og restauranten fik en stjerne i Berlingske med den begrundelse af ejeren var en idiot og at han skældte ud på Søren Frank og den eneste årsag til at restauranten ingen stjerner fik var at Søren Frank ikke fik bank.  

Rent faktisk så skrev Information en artikel om denne sag: http://www.information.dk/18734 en artikel der er temmelig tankevækkende.

Resultatet var at Tammy og Michael måtte sælge deres restaurant og det kostede dem mange penge, i mine øjne drev de en god thai restaurant i centrum at København  men de havde desværre besøg af en anmelder hvis barn også denne gang ikke kunne opføre sig som børn bør opføre sig på en restaurant og det betød at de fik dårlige anmeldelser. 

Jeg skal ikke gøre mig til dommer men jeg syntes at der er en sammenhæng mellem de to historier da det sammen barn får en hovedrolle i begge historier og så syntes jeg at artiklen i Information siger meget når man ser på sagen fra Skovrider kroen.

Døm selv... :-)
Fremhævet af Journalisten
Bent Johansen
04.07.11 08:18
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant

Søren Franks brøler er jo langt mere katastrofalt, end medlem af chefredaktionen, Jens Grund, giver udtryk for, selv om han erkender, at det var en stor fejl. Det er jo restauranters liv, der står på spil, når madanmelderne kommer med kritiske kommentarer, som der ikke er belæg for.

Jens Grund bebuder, at chefredaktionen i fremtiden vil komme ind over en meget kritisk anmeldelse, før den bliver bragt i avisen. Mon ikke, det er på sin plads, at alle anmeldelser, også de meget rosende, bliver set godt igennem af andre end madanmelderen selv og en redaktionssekretær?

Den agtværdige, gamle Berlingske fortjener ikke at få sit ellers gode ry ødelagt af bladets egne medarbejdere.

Fremhævet af Journalisten
Søren Thomsen
04.07.11 08:30
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant

Hej John

Jeg vil da nødig sidde ved siden af dig på en restaurant. Tænk, hvis man kom til at nyse. Selvfølgelig skal man kunne have børn med på restaurant, med mindre restauranten eksplicit frabeder sig det. Det lader til, at thai-tjener/ejer overreagerer voldsomt på, at der er et barn i hans restaurant. Man er ikke prof, hvis man ikke kan håndtere den slags.

Der er minimal sammenhæng mellem de to anmeldelser. I anmeldelsen af skovskideren bruges der 4 linjer på alkohol-fejlen. Resten handler om mad/oplevelse, hvor barnet stort set ingen rolle spiller.

I og med madanmeldelser foruden mad også omhandler interiør, stemning, betjening osv, så er det da super, anmelderen tager sig barn med, så man får et indtryk af velkommenheden på stedet. 

Fremhævet af Journalisten
John Strand
04.07.11 08:44
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant

Hej Søren,

Tak for din komentar - Jeg rejser konstant jorden rundt og spiser på mange restauranter af alle typer. På min vej jorden rundt oplever jeg mange ting (arbejder i ca. 30 lande hvert år) jeg er en meget tolerant mand på det område, meget tolerant !

Med den artikel der har været i Information http://www.information.dk/18734 så ville jeg bloit gøre opmærksom på at anmeldelser kan have store økonomiske og menneskelige konsekvenser.

Når man er en hård mand (det kan jeg selv godt være) så er det vigtigt at man har styr på tingene og så er det vigtigt at man ikke bliver taget i at lave faktuelle fejl. Hvis ens ord kan have stor betydning for andre og folk kan se på en som en magtfaktor så er det vigtigt at huske på at man også har et ansvar for at det man siger holder.

Jeg vil ikke forholde mig til anmeldelsen på Skovriderkroen men bare gøre opmærksom på at Søren Frank en gang har dræbt en resturant hvor den samme søn ikke var så glad og det drab blev gennemført på et usagligt grundlag.

Du burdel æse artiklen i Information, den er ret tankevækkende :-)

Fremhævet af Journalisten
flemming chr. nielsen
04.07.11 13:39
Journalister beskytter journalister
Det underlige er, at hvis det nu ikke havde været en journalist-kollega, men en politiker, en flyttemand eller en kvindelig dr. med., der havde opført sig så ubehøvlet, ville det være på alle forsider sommeren igennem - hvad enten historien er fuldkommen sand eller ej.
Fremhævet af Journalisten
Bent Otto Hansen
04.07.11 13:55
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant

Jeg kan ikke forstå at Berlingske vil have at Søren Frank fortsat skal kunne forbindes med avisens navn. Det ligner den dårligt, med mindre at den deler Søren Franks holdning til "kinesere" - og det ville da være kinky stuff i betragtning af den globale situation i det hele taget.

Især forstår jeg ikke at en avis med Lisbet Knudsen i spidsen, vil lade en mand fortsætte ovenpå så fatal en mangel på viden om sit emneområde, og det endda efter så mange års rutine. Jeg hentyder her til de gældende regler om alderskrav for udskænkning af alkohol.

At avisen vælger at fjerne afsnittet om den fejl, men beholde anmeldelsen - så den kan sætte restauratørerne på gaden, lissom forrige gang på thairestauranten i St. Regnegade - kan jeg ikke få til at passe sammen med avisens image og krav til kvalitet og troværdighed.

Det er ekstra kritisabelt at Franks private familie indgår i balladen, på en måde så avisen er nødt til at holde hånden over ham. Det gør de jo, ved at vifte sagen bort som en flue i et urent køkken.

Lugten i bageriet.

En fæl historie.

Sur smiley. 

Velbekomme! :-/ 

Fremhævet af Journalisten
Bent Johansen
04.07.11 18:33
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant

Det hedder sig, at madanmeldere kommer anonymt, når de skal se en restaurant efter i sømmene. Det er forholdsvis let for både Søren Frank og Berlingskes anden anmelder, Svend Rasmussen, at komme ugenert ind, når det gælder såkaldte almindelige restauranter. Men, hvordan er det så med gourmetstederne, der får de mange stjerner? Både Søren Frank og Svend Rasmussen deltager engang imellem som dommere i kokkekonkurrencer, hvor de sidder i panelet sammen med kokke og restauratører fra de nævnte gourmetsteder. Det må være svært bagefter at komme anonymt i de restauranter selv med hat og briller på.  Man skal være en stor idiot for ikke at kunne genkende de to herrer. Iøvigt hvorfor tager Søren Frank og Svend Rasmussen (har tvillinger) ikke deres børn med, når de besøger f.eks. NOMA? Det kunne da være en "sjov" oplevelse for både personale og medgæster at møde madanmeldernes forkælede børn, som de tilstedeværende på mere jordnære restauranter desværre må trækkes med. Så madanmeldelser skal altid tages med et gran salt.

Fremhævet af Journalisten
Jon Andersen
05.07.11 20:32
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant

Hvis Berlingerens anmelder Søren Frank har så store macho/ego problemer at han er nødt til at imponere selv sin egen søn.

Så er jeg ærlig talt i tvivl om han overhovedet er i stand til at arbejde analytisk og seriøst.

Frank, havde det så været vennerne ?  men ikke engang din søn kan du være ude med uden at skulle føre dig frem.

Tag en lang pause - find dit selvværd, og se så om dine analyse-evner kan genskabes. (berlingeren - manden har haft anmelder præstations-angst i 5-10 år - som et minimum bør I give ham sygeorlov i 6 måneder.)

Fremhævet af Journalisten
Bent Holm
08.08.11 18:17
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant

Journalister beskytter journalister, sådan er det, samme fagsammehold, finder men vel i alle fag, læger/lærere/automekanikere o.s.v. Men jeg læser ikke anmeldelser mere - derimod tjekker jeg smileyerne på nettte og jeg er i stand til selv at vurdere om salat er slatten/sprød, om kød er sundt eller surt, om vinen par prop eller ej, og om stedet præsenterer sig rent og rydeligt, toliletter er en god ondikator og om min  teeagerdatter, som bliver 17 i efteråret må få alkohol eller ej, mere videskabeligt er det ikke, Berlingeren og Søren har tabt deres troværdighed, han bør flyttes til at lave boligindretning med Ikea møbler.

Vh Bent, ikke journalist men amatør goumet og ønolog..

Fremhævet af Journalisten
Bent Pedersen
19.08.11 09:56
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant

Og nu har Berlingske så droppet kommentar-feltet under Søren Franks anmeldelser.

http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/ny-nordisk-praestoe-koekken-helt-i-top

Tøsedreng(e)!

Fremhævet af Journalisten
Lars B. Jørgensen
19.08.11 12:47
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant

Nu er jeg næppe inhabil i det spørgsmål, selv om jeg ikke er beslutingstager. Men det siger ved gud mere om debattørerne og deres Cro Magnon-niveau, end det gør om Berlingskes censur.

Man behøver ikke rubriceres som "tøsedrenge", blot fordi man nægter at stille en varmestue i cyberspace til rådighed for indebrændte individer med brug for en brækspand.

Fremhævet af Journalisten
Kim Ravn-Mortensen
19.08.11 13:58
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant
ØHH. Der er nu stadig kommentarfelt under Franks anmeldelse på min pc...
Fremhævet af Journalisten
Lars B. Jørgensen
19.08.11 17:17
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant
Det er fordi man ved, du er et dydsmønster, Kim:-)
Fremhævet af Journalisten
Lasse Glavind
19.08.11 19:55
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant

@"Nu er jeg næppe inhabil i det spørgsmål..."

 Det er korrekt, Lars B, at du næppe er HABIL i spørgsmålet, og det forkommer derfor en anelse besynderligt - ja faktisk noget selvmodsigende, at du på den ene side finder det upassende, at folk kalder din superseriøse kollega Søren Frank for grimme ting på nettet, mens du på den anden side her bevilger dig selv fripas til at kalde folk for" indebrændte individer" på "Cro Magnon-niveau". "med brug for en brækspand:"

 "Jeg er ikke beslutningstager", skriver du, og det skal nok passe i denne sag , men det var Frank, da han besluttede at skrive sin dubiøse anmeldelse, og du burde måske overveje, om der ikke er forskel på kammerateri og så det at være en god kammerat.

Fremhævet af Journalisten
Birger Larsen
14.11.11 01:04
Re: Berlingskes madanmelder løj i nedsabling af restaurant
Det er mig en gåde hvorfor man i det hele taget vil aaceptere en enkelt persons tilfældige oplevelse af et restaurationsbesøg, som mere end en brøkdel af sandheden. Når man kan finde flere hjemmesider, hvor mangfoldige besøg af flere individer spredt ud over en længere periode, giver et langt mere nuanceret bud på tingenes egentlige tilstand. Jeg tænker selvfølgelig her på sider som AOK og tripadvisor, hvor kunderne selv sskriver anmeldelser og ikke ansatte bitre anmeldere, som tydeligvis forventer særbehandling .
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen