Berlingske-medarbejdere genoptager arbejdet

Berlingske og B.T.'s medarbejderforeninger har lørdag besluttet at genoptage arbejdet. De stiller krav om en aftale for fremtidige fyringsrunder. Ti medarbejdere afskediges mandag.

Berlingske og B.T.'s medarbejderforeninger har lørdag besluttet at genoptage arbejdet. De stiller krav om en aftale for fremtidige fyringsrunder. Ti medarbejdere afskediges mandag.

Efter fredagens strejke i protest mod den kommende fyringsrunde, har medarbejderne på Berlingske, B.T. og Berlingskes Nyhedsbureau genoptaget arbejdet.

"B.T.'s og Berlingskes medarbejderforeninger har hver for sig besluttet at genoptage arbejdet lørdag kl. 12.

Det blev desuden besluttet, at tillidsfolkene fra såvel B.T. som Berlingske går tilbage til ledelsen med et krav om, at den vil indgå i forhandlinger omkring en aftale for, hvordan fyringsrunder fremover skal foregå.

Som vi tidligere har sagt, har vi som medarbejdere forståelse for, at når regnskabstallene ser ud, som de gør, må det påvirke antallet af stillinger. Men nedskæringer skal ikke ske på den brutale måde, som vi oplever netop nu," hedder det i en fælles udtalelse fra de to medarbejder foreninger.

I begrundelsen for arbejdsnedlæggelsen påpegede medarbejderforeningerne blandt andet, at de var utilfredse med, at ikke alle frivillige aftrædelser var brugt til at begrænse antallet af fyringer. Ligesom de var utilfredse med, at de ledige stillinger i koncernen ikke gik til de medarbejdere, der var truet af fyringer.

»Det er de punkter, folk er mest utilfredse med, og det er sådan en situation, vi vil prøve at undgå i fremtiden,« siger tillidmand på Berlingske Frederik Juel med henvisning til den forhandling om fremtidige fyringsrunder, de nu skal have med ledelsen.

Han fortæller, at der kommer en fyringsrunde mandag, hvor ti redaktionelle medarbejdere på Berlingske får en afskedigelse.

»Steminingen er mildt sagt ikke særlig god, og det også derfor at mine kollegaer reagerede som de gjorde« fortæller Frederik Juel til journalisten.dk

0 Kommentarer