»Alle journalisterne vil vide, hvor mange journalister her er«

Trangen til et »karriere-jump« fik for snart to år siden grafiker Geira Bjørn Olsen til at forlade sit faste job i København og flytte til Bornholm. Her arbejder hun i dag som pressekoordinator for Folkemødet. »I virkeligheden er jeg lige så meget praktisk gris som pressekoordinator,« siger hun

»Hey Geira, vi fik aldrig bekræftet det der tal …«

Journalisten fra TV 2 Bornholm fanger Folkemødets pressekoordinator i farten på hendes vej tilbage til pressecentret fra én af hovedscenerne ved Allinge Havn. 

»Omkring 20.000 besøgende gæster,« lyder hendes svar til journalisten – med tryk på ’omkring’:

»Vi har jo ikke nogen billettering, så det er rigtig svært for os at vide, hvor mange gæster her egentlig er. Det bliver lidt et skøn,« lyder forklaringen.  

Det er dag to på årets Folkemøde på Bornholm, og som pressekoordinator for arrangementet har Geira Bjørn Olsen nok at se til. I går varede hendes arbejdsdag fra klokken 7 om morgenen til klokken 11 om aftenen – og alt tyder på, at det bliver det samme i dag.   

»Det er et helt sindssygt arrangement at være knudepunkt for. I går fik jeg slet ikke set noget – men det vil jeg altså i dag,« slår hun fast på vej hen over pladsen mellem telte og små scener.

Fra grafiker til pressekoordinator

Før hun begyndte i jobbet som pressekoordinator, havde Geira Bjørn Olsen ikke tidligere lavet pressearbejde. Hun er uddannet grafiker og var senest ansat på Forbrugerbladet Tænk gennem fem år. Men da hun for to år siden kom hjem fra Folkemødet på Bornholm, tog hun en drastisk beslutning:

»Folkemødet 2012 havde simpelthen bare været så fedt. Og da jeg kom tilbage til hverdagen i København og de sædvanlige problemer på jobbet, tænkte jeg, at nu siger jeg sgu op og flytter tilbage til Bornholm,« fortæller Geira Bjørn Olsen, som er født og opvokset i netop Allinge på Bornholm.  

Kort efter satte hun og hendes mand, som er fotograf, deres hus i København til salg, og samtidig begyndte de begge at søge jobs på Bornholm. Også jobs, som lå langt uden for deres eget fagfelt.

»Jeg tror i virkeligheden, at både min mand og jeg var klar til et karriere-jump. Vi arbejdede jo begge to i de her kreative fag, som var – og er – sindssygt pressede i København. Og selv om jeg havde et fast job, kunne jeg nærmest mærke jorden brænde under mig. Så min mand tog taxa-kørekort, og jeg begyndte at søge alle mulige mærkelige jobs. Faktisk havde jeg det sådan, at jeg i virkeligheden helst ikke ville lave blad,« griner Geira Bjørn Olsen.

Praktisk gris

Det første job, Geira Bjørn Olsen fik efter springet til Bornholm, var en projektansættelse hos et lokalt uddannelsesprojekt. Men fra marts i år har hun været én af de fire helårsansatte på Folkemødet.

Under selve arrangementet handler hendes job i høj grad om at servicere pressen – især med forskellige tal. Og særligt ét tal er der stor efterspørgsel på, fortæller hun:

»Alle journalisterne vil vide, hvor mange journalister her er.«  

I dag har hendes vigtigste opgave fra morgenstunden derudover været at sende trafikinformation ud på Folkemødets forskellige platforme. Det gælder blandt andet Folkemødets egen smartphone-app. ”Husk, at der er parkering forbudt i hele Allinge” skriver Geira Bjørn Olsen i et system, der gør, at beskeden om lidt vil tikke ind som push-meddelelse i lommerne på de af folkemødets gæster, der har hentet app’en.

»Det var lidt af et hovedspring ind i det her job, for det er ikke noget, jeg har arbejdet med før. Men jeg har jo siddet i redaktionssekretariater i mange år, så jeg er vant til at tune en tekst, lave nyhedsbrev og den slags. Og i virkeligheden er jeg også lige så meget praktisk gris som pressekoordinator her,« siger Geira Bjørn Olsen og tilføjer:

»Lige nu skal jeg for eksempel ned på pladsen og hjælpe med at få styr på nogle problemer med en storskærm.«

#fmdk

Nede på pladsen støder Geira Bjørn Olsen hurtigt ind i ham, der har sendt bud efter hende. Han står i en vogn fyldt med den teknik, der styrer en stormskærm, som hele tiden viser tweets sendt ud under folkemødets hashtag #fmdk. ”Del dine billeder og synspunkter her”, står der på skærmen.

»Der er allerede kommet omkring 10.000 hashtags. Det er helt vildt. Men der er også begyndt at komme mange ind fra folk, som annoncerer for et eller andet arrangement – og dem sorterer jeg altså fra. Det skal jo ikke være en reklamesøjle, vel?« spørger han.

Det giver Geira Bjørn Olsen ham ret i, inden hun går tilbage mod pressecentret. Her skal hun sørge for, at den næste store partiledertale, der skal holdes på Folkemødet, bliver lagt ud på hjemmesidens presserum. 

0 Kommentarer