Aldrig har så mange klaget til Pressenævnet

Pressenævnet har modtaget flere klager i 2012 end nogensinde, siden nævnet blev stiftet i 1992. Ekstra Bladet står for langt de fleste klager, men Sjællandske Medier har flest sager imod sig, hvor klager får fuldt medhold

Pressenævnet har modtaget 211 klagesager i 2012. Det er det højeste tal, siden nævnet blev stiftet i 1992, lyder det i Pressenævnets årsberetning.

Årsberetningen blev offentliggjort i går torsdag.

Det fremgår også af tallene, at 2012 er rekordår for antallet af klager, der er blevet afvist uden at blive behandlet. 66 klager blev afvist – hovedsageligt fordi klageren ikke var klageberettiget, eller fordi klagen landede hos nævnet for sent.

De 211 klagesager i 2012 er markant højere end antallet af klagesager året før. I 2011 modtog Pressenævnet 157 klager.

Men hvem er det så, der er klaget over?

Hvis man ser på Pressenævnets statistik over, hvilke medier der er klaget over, er Ekstra Bladet klart på førstepladsen i 2012. Der er indsendt 16 klager over avisen. Heraf er 2 klager taget til følge, mens 9 klager delvist er taget til følge.

Sammenligner man udelukkende medierne på, om klager har fået ret, så deler Ekstra Bladet andenpladsen med Politiken og DR – som også har tabt to sager hver i Pressenævnet, hvor klagen er taget til følge. Derudover er der 1 sag, hvor klager delvist har fået medhold mod Politiken, og 5 sager, hvor klager delvist har fået ret mod DR.

Førstepladsen (eller sidstepladsen) indtager Sjællandske Medier, der har fået tre afgørelser imod sig i 2012, hvor klager har fået fuldt medhold af nævnet. Der er også kun klaget over Sjællandske Medier tre gange, viser statistikken.

Du kan selv gå på jagt i tallene i Pressenævnets årsberetning her.

0 Kommentarer