200 DR-chefer blev til 122

Chefrokaden på DR er gennemført, men fem direktørposter er stadig uafklarede. Strukturændringerne roses af ledelses-eksperter.

Chefrokaden på DR er gennemført, men fem direktørposter er stadig uafklarede. Strukturændringerne roses af ledelses-eksperter.

"Fremover får man kun chefkontrakt i DR, hvis man har budget- og personaleansvar," fortæller generaldirektør Kenneth Plummer om den nye struktur, der blev offentliggjort torsdag aften. Selve prikkerunden blev gennemført onsdag, hvor et større antal chefer blev enten fyret eller degraderet – i de fleste tilfælde det sidste. Resultatet er, at omkring 200 chefer er blevet til 122. Samtidig sker der dog opgraderinger af 20 projektledere, og da 10 chefstillinger endnu er ubesatte, lander det samlede chefantal på 152.

Blandt de ubesatte stillinger er fire 'indholdsdirektører' – chefer for hovedområderne DR Oplysning, DR Kultur, DR Nyheder og DR Danmark. Stillingerne har ansættelsesfrist mandag og man forventer at de bliver besat efter nytår. I øjeblikket er henholdsvis Ulrik Haagerup og Inger Bach konstituerede som nyheds- og Danmarks-direktør.

Den femte ledige direktørstilling er Lars Grarups efterfølger i DR Medier. Den vil først blive besat i det nye år.
Strukturændringerne høster ros fra flere ledelseseksperter, og det er især DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen, der løber med den hædrende omtale.

"Vi ser en stærk bestyrelsesformand, som med et hårdt slag gør op med flere års slingrevals i såvel ledelse som strategi under den tidligere bestyrelsesformand. Det virker gennemtænkt og velkonsolideret, for der er jo ikke krise i virksomheden," siger professor Steen Hildebrandt fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet til dagbladet Børsen.

Han tror, at den nye ledelsesstruktur, hvor direktørerne refererer direkte til bestyrelsen, vil give bestyrelsesformanden mere indflydelse på den daglige ledelse, og han ser omstruktureringen som et direkte resultat af et tidligere ledelsesmæssigt kaos.

"Det er helt åbenbart, at DR ledelses- og strukturmæssigt har sejlet, og man har skiftet signaler mange gange. Det har affødt mange frustrationer og skabt uro i organisationen, og det kulminerer nu med voldsom kraft under udrensning på chefgangen, som vi er vidner til," siger han til Børsen.

Se DR's nye organisationsstruktur her.

0 Kommentarer