TV 2 vandt breaking-kampen – DR: Vi tabte ikke

Anders Langballe vandt kampen på breaking i går. Men DR ser det ikke som et nederlag. »Det er ikke vigtigt at komme først, men at det er rigtigt,« siger Sandy French fra DR Nyheder, der har strammet op efter ’Løkkegate’. Det samme har Politiken  

TV 2’s politiske redaktør, Anders Langballe, havde en travl aften i går, da han igen og igen breakede navne på trekløverregeringens ministerhold.

Som rådgiver i sociale medier Benjamin Rud Elberth skrev på Altinget om Anders Langballe:

”Med telefonen i hånden direkte igennem på TV 2 News kunne han fortælle om den ene nyudnævnte minister efter den anden, mens han tweetede samtidig. Også selv om ministrene jo først er blevet udnævnt denne mandag.”

Og TV 2 var ikke kun først med mange af navnene, forklarer Anders Langballe.

»Vi ramte plet med det hele,« tilføjer han.

Til sammenligning kaldte andre medier for eksempel Brian Mikkelsen for erhvervs- og vækstminister (han blev kun erhvervsminister), og Mai Mercado blev udråbt til børne- og familieminister (hun blev børne- og socialminister).

Opstramning efter Løkkegate

Indholdschef i DR Nyheder Sandy French har det fint med, at DR ikke kom først.

»Når det handler om erfarer-historier, har vi klare kriterier for, hvornår vi går ud med det. Vi skal stå på sikker grund – også når det gælder ministerudnævnelser. Det er ikke vigtigt at komme først, men at det er rigtigt,« forklarer Sandy French.

DR har ifølge Sandy French strammet op på reglerne efter ’Løkkegate’ i 2014, hvor DR og store dele af de danske nyhedsmedier erfarede, at Lars Løkke Rasmussen ville trække sig som partiformand. Det viste sig at være forkert.

»De fejl, vi før har lavet, ville vi ikke gentage. Derfor har vi indført meget faste procedurer for viden, vi erfarer. Det klæder os, og det er ikke en linje, som vi har tænkt os at lave om på,« forklarer hun.

Men hun vil ikke præcis sige, hvornår DR er sikre nok på en historie.

»Man kan ikke sætte det på en entydig formel,« forklarer Sandy French.

Turde ikke breake Kristian Jensen

Anders Langballe forklarer, at TV 2’s politiske redaktion arbejder efter de samme procedurer, som man har gjort længe.

»Så længe jeg har været politisk redaktør, har vi haft den samme procedure,« forklarer han.

Det betyder, at navne skal bekræftes af to af hinanden uafhængige – og troværdige – kilder. Og Anders Langballe skal personligt godkende navnet, før det offentliggøres.

TV 2 fik i går ifølge Anders Langballe også nys om, at Kristian Jensen var på vej til Finansministeriet, men TV 2 manglede kilder til at bakke informationen op. Det samme med Thyra Franks udnævnelse til ældreminister.

Mindre breaking-feber

Chefredaktør Anne Mette Svane siger, at Politiken efter Løkkegate besluttede, at erfarer-historier skal bekræftes af to af hinanden uafhængige kilder. Politiken viderebringer heller ikke andre mediers erfarer-historier. I tvivlstilfælde skal chefredaktionen altid involveres.

»Det betyder, at vi tager lidt af breaking-feberen ud af det og offentliggør i det tempo, vi får det ind,« siger Anne Mette Svane om Politiken, der blandt andet var først med Kristian Jensen som finansminister.

3 Kommentarer

Jesper Gaarskjær
28. NOVEMBER 2016
Kære Øjvind,

Kære Øjvind,
Tak for svar og bemærkning om de mange muligheder for kvalitet. Helt enig.
Vh Jesper
Øjvind Hesselager
28. NOVEMBER 2016
Kære Jesper

Kære Jesper

Tak for replik.

Du har ret, der er mange muligheder for at vurdere kvalitet.

I det nyhedsflow, der naturligt følger en regeringsudnævnelse, er det naturligt at vurdere kvalitet ud fra stykke A i de vejledende regler for god presseskik:

Det er mediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives eller gengives, er korrekte.

Med venlig hilsen
Jesper Gaarskjær
28. NOVEMBER 2016
Hvem er det, der mener at TV2
Hvem er det, der mener at TV2 News vandt Breaking News-kampen? En kilde (Elberth), der er "fast politisk digital ekspert på TV 2" ifølge profilteksten på Altinget.
Altså TV2 var først med mange navne og også rigtige ministerier. Det var flot. Men "vinder" man kun, fordi man er først...?
Et andet parameter kunne jo være at være mest interessant, fx komme med den interessante vinkel eller analyse, som giver perspektiv midt i breaking news-ræset. Der var P1 fx mere interessante at stille ind på i morges end resten af dækningen det seneste døgn, kunne man jo mene.