Tre studerende laver barometer over mediernes humør

Nyt site viser hvert kvarter, hvilke medier der er mest positive og mest negative. Bag siden står tre studerende på DTU  

Lige nu – tirsdag klokken 15:35 – er mx.dk det mest positive netmedie i Danmark, mens det mest negative er ekstrabladet.dk. Når jeg kan sige det med så stor sikkerhed, er det fordi, det fremgår af analysesiden medieoverblik.dk

Siden måler nemlig fire gange i timen antallet af positive og negative ord på ni udvalgte nyhedsmedier – og lige er nu 11 procent af indholdet på ekstrabladet.dk positivt.Det er noget under gennemsnittet af mere end 1.200 nyhedsartikler på medieoverblik.dk, hvor 52 procent er positive.

Simon Benfeldt Jørgensen har lavet siden samme med to medstuderende. På et kursus på DTU skulle de indsamle, analysere og visualisere data, som de fandt nettet.

De endte med at lave mediernes humørbarometer baseret på en ordliste, som er kategoriseret i en positiv/negativ score.

Død, ødelæggelse og lykke

»”Død”, ”ødelæggelse” og ”vold” er for eksempel negativt, mens ”lykke” er positivt,« forklarer Simon Benfeldt Jørgensen.

Han siger, at de på længere sigt har planer at for eksempel at måle forskellige mediers dækning af den samme sag. Det vil give et mere gennemskueligt mediebillede, siger han.

»Hvis der er breaking news, hvem forholder sig så kritisk, og hvem gør ikke? Eller når valget kommer – hvem tegner så det mest positive billede,« spørger han.

Af hjemmesiden fremgår det, at den endelige glædesværdi udregnes ud fra denne formel:

Medieoverblik tjekker disse sider hvert kvarter:

Ekstrabladet

BT

Politiken

Jyllands-Posten

Metroxpress

Berlingske

DR

TV 2

Information

0 Kommentarer