Tøger: »Måske to nye i Politiken-ledelsen«

Den afgående chefredaktør Stig Ørskov skal måske have hele to afløsere, når han forlader Politikens redaktion. Det siger Tøger Seidenfaden i et interview med Journalisten.dk. Selv melder han sig fit for fight efter sin sygdom.

Den afgående chefredaktør Stig Ørskov skal måske have hele to afløsere, når han forlader Politikens redaktion. Det siger Tøger Seidenfaden i et interview med Journalisten.dk. Selv melder han sig fit for fight efter sin sygdom.

Her til formiddag holder ansvarshavende chefredaktør Tøger Seidenfaden møde med samtlige medarbejdere på Politiken, men der er ikke nogen bomber i chefredaktørens taske.

»Det er jo naturligt at orientere medarbejderne, efter vi havde bestyrelsesmøde i går. Jeg vil primært sige, at det er ærgerligt, at vi mister Stig, men at vi jo har en stærkt fungerende ledelse, og nu går vi så stille og roligt i tænkeboks omkring fremtiden,« siger Seidenfaden.

Inden mødet har der svirret rygter om, at Tøger Seidenfaden vil annoncere sin egen afgang, men over for Journalisten.dk melder han sig klar til fremtidens opgaver.

»Jeg er i høj grad fit for fight. Behandlingen stoppede for 14 dage siden, så jeg har stille og roligt kunnet gå og forberede mig til min første arbejdsdag i mandags – selv om jeg har snydt lidt indimellem,« fortæller han.

Spekulationerne om Stig Ørskovs afløser er også allerede i fuld gang, og som Journalisten.dk kunne afsløre tirsdag, går de blandt andet på, at avisen vil genetablere en ledelses-trio, hvor Tøger Seidenfaden bakkes op af to chefredaktører med ansvar for henholdsvis det administrative og det journalistiske.

Og den mulighed bliver ikke skudt ned af Seidenfaden.

»Det er altid en god lejlighed til at kigge på ledelsesopgaverne. Stig havde jo to vigtige funktioner – dels den stabsmæssige med den økonomiske drift, dels var han jo drivkraften i vores digitale udvikling. Og det er endnu ikke afgjort, om der skal en eller flere personer til at løfte de opgaver i fremtiden,« fortæller Seidenfaden, der allerede har fået de første henvendelser fra eksterne folk, der er interesserede i en stilling på Rådhuspladsen.

Han fastslår, at Stig Ørskov bliver i sit job som chefredaktør, indtil den nye avisledelse er på plads, og på grund af sommerferien kan det sagtens blive en proces, der løber helt til efteråret.

0 Kommentarer