Tillidsfolk på TV 2-regionerne frygter fyringer

Regeringen vil spare 10 procent på TV 2-regionerne. ”Jeg tvivler meget stærkt på, at det kan ske uden fyringer,” siger tillidsrepræsentanter på TV SYD. Andre tillidsfolk håber, der kan findes kreative løsninger

To procents budgetreduktion årligt over fem år. Det er, hvad regeringen ifølge tv2.dk ønsker, at TV 2-regionerne skal holde for med i statens generelle besparelser på medieomkostninger.
Nyheden modtages med bekymring af tillidsrepræsentanter på de regionale tv-stationer. Især på TV SYD er der stor frygt for fyringer.

”Det bliver en stor andel af stationens indtægter, der ryger, og vi har jo også faste udgifter, så det vil i høj grad være i lønpuljen, at de penge skal findes. Jeg tvivler meget stærkt på, at det kan ske uden fyringer, og jeg frygter, det bliver mange stillinger,” siger Pia Thordsen, tillidsrepræsentant på TV SYD.

Har allerede strammet

Hun frygter, at det på sigt kan være fem-ti ud af stationens omkring 50 journalistiske medarbejdere, man må skille sig af med. TV SYD havde også i forbindelse med medieforliget i 2014 en sparerunde, der resulterede i afskedigelse af syv medarbejdere, så Pia Thordsen mener, at der i forvejen er skåret ind til benet.

”Jeg ville ønske, jeg kunne sige: Vi trænger til at stramme op, for det har vi ikke gjort i 20 år. Men det har vi virkelig. Vi har øget produktiviteten rigtig meget over de seneste år. Folk løber virkelig stærkt,” forklarer hun.

Kvalitet går ned

Hvis der skal afskediges medarbejdere, tror Pia Thordsen også, at det vil gå ud over kvaliteten af TV SYDs produktion.

”Det vil betyde mere copy-paste og mindre journalistisk indhold. Regionerne har jo ikke som DR mange forskellige forretninger. Vi er bare en regional tv-station, og vi har ikke andre ting at skære væk. Vi kan ikke bare nedlægge nogle programmer. Men skal vi have relevans, skal vi også levere et journalistisk produkt af en vis standard, ellers giver det ikke mening, vi er der,” siger Pia Thorsen.

Håber på løsninger

På TV 2 Fyn håber tillidsrepræsentant Signe Ryge Petersen, at stationen vil kunne slippe ud af eventuelle besparelser med alle medarbejdere i behold.

”Det kan selvfølgelig ende med fyringer, det vil være naivt at tro andet. Men vi håber, vi kan strikke nogle kreative løsninger sammen, så det kan undgås,” siger hun.

Stationens medarbejdere fik inden påsken en briefing af ledelsen om, at medieudspillet kunne betyde sparekrav. Det var derfor ikke en stor overraskelse for Signe Ryge Petersen, at TV 2-regionerne også står på listen over besparelser i udspillet.

”Hvis man kigger sig om og ser på de spareplaner, der har været omtalt, ville det være naivt ikke at frygte, at vi også skulle holde for. Nu er der kun tale om et udspil. Når der ligger et endeligt resultat, må vi forholde os til det og kæmpe alt, vi kan. Jeg tænker jo, at vi og ledelsen har en fælles interesse i at holde på så mange medarbejdere som overhovedet muligt,” siger hun.

Sætter lid til DF

Torsdag morgen udtalte DF’s medieordfører, Morten Marinus, til Ritzau, at det i DF’s øjne er helt uacceptabelt med besparelser på regionerne – han ønsker omvendt, at lokale og regionale medier skal styrkes.

Derfor håber Allan Ødegaard, tillidsrepræsentant ved TV Midt-Vest, at billedet kan nå at vende.

”Jeg synes da, det er ubehageligt, men det er for tidligt at male fanden på væggen. Man skal have respekt for, at der også skal foregå en forhandling. Og med de udtalelser, Morten Marinus var ude med, kan vi håbe, at man kan forhandle sig til et lidt bedre resultat,” siger han.

0 Kommentarer