Ti weekendaviser lukkes i Nordsjælland

Politikens Lokalaviser har besluttet at lukke sine 10 weekend-udgaver i Nordsjælland og bebuder nedskæringer i personalet. ”Folk er kede af det,” fortæller tillidsrepræsentant

10 weekendaviser i Nordsjælland, der udgives af Politikens Lokalaviser, vil ikke udkomme efter sommerferien. Det meddeler Politikens Lokalaviser onsdag i en pressemeddelelse. Forklaringen er svigtende annoncesalg.

Der er tale om weekendudgaver af aviser, der samtidig udkommer midt på ugen. Ifølge Politikens Lokalavisers administrererende direktør, Morten Werge Kallmayer, vil man i stedet satse på at styrke midtuge-aviserne og udvikle nye digitale tiltag og særudgivelser, herunder magasiner.

”Læserne og annoncørerne vil således opleve endnu stærkere midtuge-aviser med lokalt indhold, der er relevant for læserens liv og færden i lokalområdet suppleret dagligt med lokale nyheder, som publiceres direkte på nettet,” siger Morten Kallmayer i pressemeddelelsen.

Nedbemandning” vil ske inden juni

Selv om der nu skal satses på bedre aviser og nye tiltag, ser ændringerne alligevel ud til at få konsekvenser i form af en ”nedbemanding” af personalet. Det antydes i en tekst, der er blevet lagt på Politikens Lokalavisers intranet.

”Ændringerne betyder, at vi i løbet af maj 2018 vil vurdere det interne ressourcebehov, herunder behov for afskedigelse af medarbejdere. Gennemførslen af nedbemanding vil ske inden udgangen af maj,” hedder det.

Nyheden er selvsagt ikke blevet modtaget med glæde af medarbejderne på Politikens Lokalaviser.

”Folk er kede af det. Det er klart. Sådan noget her skaber jo lidt bølgegang,” siger tillidsrepræsentant Jens Berg Thomsen, der ikke er voldsomt overrasket over, at man nu vil nedlægge weekendudgaverne.

”Jeg har jo kunnet se på sideantallet, at det er gået ned i nogen tid,” fortæller han.

Han har ikke nogen anelse om, hvad det konkret kan betyde i forhold til mulige fyringer, men han er indkaldt til forhandlinger med ledelsen, formodentlig i næste uge, hvor han forventer at blive klogere.

”Så får vi formentlig et tal at vide. Indtil da vil jeg ikke spekulere i, hvad det vil betyde,” siger han.

Det er kun godt et halvt år siden, Politikens Lokalaviser nedlagde fem redaktionelle stillinger. Dengang var det aviserne i Østjylland, der holdt for.

Weekendaviserne, der skal nedlægges, er:

  1. Allerød Nyt Weekend/Søndagsavisen
  2. Det Grønne Område Weekend/Søndagsavisen
  3. Furesø Avis Weekend/Søndagsavisen
  4. Hillerød Posten Weekend/Søndagsavisen
  5. Lokalavisen Egedal Weekend/Søndagsavisen
  6. Lokalavisen Frederikssund Weekend/Søndagsavisen
  7. Rudersdal Avis Weekend/Søndagsavisen
  8. Ugebladet Weekend/Søndagsavisen
  9. Ugeposten Gribskov Weekend/Søndagsavisen
  10. Villabyerne Weekend/Søndagsavisen

Politikens Lokalaviser vil herefter være nede på 25 aviser i Danmark: 12 aviser i Nordsjælland, Albertslund Posten på Vestegnen og 12 aviser i Østjylland.

1 Kommentar

Else Marie Rørmand Jensen
26. APRIL 2018
Det er en rigtig dårlig ide.
Det er en rigtig dårlig ide. Vi er meget glade for Lokalavisen Frederikssund/Søndagsavisen, som er en velredigeret avis. Det er kun få, der holder købeaviser, så det vil nyhedsmæssigt give et stort tomrum lokalt