Synes du også TV 2 Nyhederne prioriterer helt galt?

Forleden kritiserede Kurt Strand Nyhederne på TV 2 for at prioritere "helt galt". Nu får seerne så chancen til at fortælle TV 2's direktion, om de også er utilfredse. Som noget helt nyt gennemfører TV 2 i næste uge to public service-høringer.

Forleden kritiserede Kurt Strand Nyhederne på TV 2 for at prioritere "helt galt". Nu får seerne så chancen til at fortælle TV 2's direktion, om de også er utilfredse. Som noget helt nyt gennemfører TV 2 i næste uge to public service-høringer.
Møderne – eller public service-høringer, som de kaldes – er et nyt initiativ i den medieaftale, der træder i kraft 1. januar 2011.

TV 2 har dog valgt at "tyvstarte"  ved at holde to høringer allerede i efteråret 2010.

Planen er, at man i de kommende år vil gennemføre flere høringer andre steder i landet – oftest i samarbejde med de regionale TV 2-stationer.

Og her kan seerne så forsøge at påvirke ledelsen på TV 2 til at ændre på indholdet.

I første omgang lægger TV 2 op til diskussion om, hvorvidt TV 2 er blevet for ungdomsfikseret – eller om  TV 2 mest er for de ældre?

Eller er "Live fra Bremen" plat eller lige i plet?, som TV 2 skriver på hjemmesiden.

Det er dog også muligt at diskutere andre emner. Eksempelvis kan man tage udgangspunkt i den kritik, som Kurt Strand rejste forleden, hvor han kritiserede Nyhederne på TV 2 samt TV Avisen for at prioritere "helt galt". (se artiklen: Kurt Strand: »Vi har ikke en ansvarlig presse i Danmark«)

Ved begge de to første høringer stiller både programdirektør Palle Strøm samt nyhedsdirektør Michael Dyrby op til debat og spørgsmål. Ligeledes deltager programredaktør Lasse Bjerre.

Høringen i Århus finder sted på TV 2/Østjylland tirsdag den 26. oktober klokken 19.

Høringen i Odense finder sted onsdag den 27. oktober klokken 19.

7 Kommentarer

Jesper Jakobsen
25. OKTOBER 2010
Re: Synes du også TV 2 Nyhederne prioriterer helt galt?

Jeg håber snart at blive fri for at høre på Kurt Strand.

 Manden var den mest usaglige og partiske vært af samtlige nyhedsværter - utallige gange hvor han ikke kunne undlade at lade sine egne synspunkter komme igennem - eks. som da han latterliggjorde Bjørn Lomborg eller da han undlod at bringe hele konteksten med Thor Pedersens "Vi kan købe verden"-citat.

 Til selve arrangementet - jeg synes ikke Live fra Bremen er noget mesterværk - det er dog det eneste eksempel på satire i øjeblikket - satire der rammer nyheds-aktualitet. Den slags DR gjorde så mesterligt i gamle dage.  Så alene af den grund at det program rent faktisk findes er en befrielse. Det kan gøres bedre og mere elegant - men det er et meget større problem at der er så lidt af nyheds-satiriske programmer på TV - Især DR!(brug de mange mio på andet Xfactor og netop den her slags)

Mikkel Munck
21. OKTOBER 2010
Re: Synes du også TV 2 Nyhederne prioriterer helt galt?

Hov, jeg tror sørme der er nogen, der er kommet til at fjerne omtalen af TV2 Nyhedernes sletning af Lars Løkke Rasmussens raseriudbrud fra TV-stationens egen hjemmeside.

Hvor er Flemming Rose og hans kritik af pressens selv-censur, når man omsider har brug for ham?

 

 

Mikkel Munck
21. OKTOBER 2010
Var det også godt for dig?

Det kunne sørme være spændende med en frisk kommentar fra Jes Dorph-Petersen nu hvor TV-Nyhederne endnu engang er blevet taget med bukserne nede om anklerne og midt i akten.

Men der er jo nok en 'naturlig' forklaring på at TV-stationen sletter kompromitterende materiale.

Jørn Albertus
19. OKTOBER 2010
Re: Synes du også TV 2 Nyhederne prioriterer helt galt?

Sjovt svar fra Jes Dorph.

Jeg vil så svare, at sidst jeg så TV 2 Nyhederne for mange år siden, hvor Jes Dorph også var nyhedsvært, ville jeg have svaret ja til spørgsmålet.Jeg kunne så også svare det samme, hvis der stod "TV avisen" i stedet for "TV 2 Nyhederne" i rubrikken.

Nu skal TV 2 Nyhederne så også til at holde høringer. Jeg forestiller mig en slags bønnemøder, hvor hele menigheden af trofaste seere møder op og bekræfter hinanden og TV 2's direktører og redaktører i, at alt er godt som det er.

Det bliver sikkert enormt spændende og lærerigt for TV 2's folk. Nogenlunde lige så forudsigeligt som længden af en flues liv. Et meget gennemtænkt koncept som i hvert fald helt sikkert ikke vil skaffe TV 2 Nyhederne flere seere, men det er jo så heller ikke formålet, der vel snarere er at smiske for politikerne bag et håbløst medieforlig.

Jeg elsker denne her: "I første omgang lægger TV 2 op til diskussion om, hvorvidt TV 2 er blevet for ungdomsfikseret - eller om  TV 2 mest er for de ældre?"

Hvordan diskuterer men dette spørgsmål på en seriøs måde med en gruppe seere, og hvad kan man bruge deres input til?

Nels Sørensen
19. OKTOBER 2010
Re: Synes du også TV 2 Nyhederne prioriterer helt galt?
Betyder disse høringer så, at Hr. og Fr. Hvemsomhelst ikke længere kun skal være hovedpersoner i flertallet af nyheds-indslag, men nu også skal bestemme, hvad der skal vises?

Bør medierne ikke selv kunne prioritere? Og bør Hr. og Fr. Hvemsomhelst ikke kunne stole på, at de kan?

Flere