Landbrug og Fødevarer: Journalister nej tak

Når Fødevarekontrollen kommer på besøg på danske landbrug med TV 2-folk i hælene, skal landmændene afvise journalisterne i døren, mener Landbrug og Fødevarer. Beslutningen ærgrer Fødevarekontrollen. (Opdateret med kommentarer fra Metronome)

Når Fødevarekontrollen kommer på besøg på danske landbrug med TV 2-folk i hælene, skal landmændene afvise journalisterne i døren, mener Landbrug og Fødevarer. Beslutningen ærgrer Fødevarekontrollen. (Opdateret med kommentarer fra Metronome)
TV 2-programmet Razzia vil være med, når Fødevarestyrelsen veterinære rejsehold kommer på uanmeldt besøg på landbrug og minkfarme rundt omkring i landet. Men formanden for interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer Niels Jørgen Pedersen opfordrer landmænd og minkavlere til at afvise journalisterne i døren, skriver Landbrugsavisen

»Vi ønsker ikke, at der bliver lavet reality-tv på vores landbrug, samtidig med at vi bliver kontrolleret af myndighederne,« siger han til Landbrugsavisen.

Samme melding kommer fra Tage Pedersen, der er formand i Dansk Pelsdyravlerforening.

»Vi har ikke spor imod de uanmeldte besøg fra rejseholdet, men vi ønsker ikke at bidrage til at underholde samtidig.«

Meldingerne ærgrer veterinærrejseholdets dyrlæge Flemming Marker.

»Vi vil jo gerne præsentere vores arbejde for offentligheden, og det ville samtidig give landmændene mulighed for at vise deres landbrug frem. Vi er ikke interesserede i at hænge landmændene ud, og det er hverken kontant, Bag Facaden eller OperationX, der skal laves. Men det er selvfølgelig op til den enkelte landmand at afgøre, om kameraholdet må komme med ind,« siger han til Landbrugsavisen.

Razzia har før fulgt i hælene på Skat, når deres specialenhed uanmeldt har besøgt for eksempel restauranter og kiosker. Det er produktionsselskabet Metronome, der laver programmerne, og her ser producenten Ulrik Skotte serien som en ny generation af forbrugerprogrammer. De giver tv-seeren mulighed for at komme med myndighederne på arbejde, men man må også acceptere, at ikke alle har lyst til at medvirke, forklarer han. 

»Vi følger myndighederne på arbejde i den udstrækning, det kan lade sig gøre. Vi har været ude masser af steder, hvor det ikke har kunnet lade sig gøre at filme, men sådan er det. Og vi har gennemført 22 programmer indtil videre uden større problemer,« siger han til Journalisten.dk.

Opdateret 10.50: Kommentarer fra Metronome tilføjet.

0 Kommentarer