Søndagsavisens chefredaktør trækker sig med øjeblikkelig virkning

Søndagsavisens chefredaktør, Søren Krogsgaard, fratræder med øjeblikkelig virkning, oplyser ugeavisen. Det sker, efter at der var en alvorlig fejl i en artikel i seneste udgave af Søndagsavisen

Søndagsavisens chefredaktør, Søren Krogsgaard, fratræder med øjeblikkelig virkning, oplyser ugeavisen. Det sker, efter at der var en alvorlig fejl i en artikel i seneste udgave af SøndagsavisenSøren Krogsgaard trækker sig med øjeblikkelig virkning på grund af en alvorlig journalistisk fejl i en artikel i den seneste udgave af Søndagsavisen, skriver Mediawatch.dk.

»Det eneste, jeg kan sige, er, at jeg har respekt for Sørens beslutning. Han er en meget dygtig chefredaktør. Mere har jeg ikke at tilføje,«siger Søndagsavisens direktør og ansvarshavende chefredaktør, Arne Ullum, til journalisten.dk.  

Ifølge artiklen skulle en tandpasta for 0-3 årige indeholde for meget fluor. Det er ikke korrekt. Producenten af tandpastaen blev ikke forelagt de testresultater, artiklen blev baseret på, inden offentliggørelsen.

Søndagsavisen har udsendt en meddelelse om redaktørens fratrædelse. Her citeres Søren Krogsgaard for at sige, at "der er sket en alvorlig fejl, og det er mit ansvar. Derfor har jeg i dag besluttet at fratræde min stilling med øjeblikkelig virkning".

I samme meddelelse skriver Arne Ullum, at Søndagsavisen i 2010 gennemførte en række opstramninger af procesen i redaktionen for at undgå fejl:

"Disse processer er ikke overholdt i den konkrete sag, og derfor er det rigtigt, at Søren vedstår sig sit ansvar og træder tilbage," skriver Arne Ullum.

2 Kommentarer

Peter Tomra
15. JANUAR 2015
På samme facon som de
På samme facon som de slagtede en producent af økologiske sutter.
- men hvem læser i øvrigt den sprøjte?
Søren Hansen
23. OKTOBER 2012
Søndagsavisen en serieforbryder

Det sjove er at artiklen er fjernet i de elektroniske udgaver af Søndagsavisen men de skriver intet om deres fejl på deres hjemmeside.

Med de fejl som den avis kommer med når det kommer til test så ligner de efterhånden en serieforbryder - er det ikke på tiden at avisens øverste chef smutter - han har vist ikke styr på sin butik.