Danmarks yngste netredaktør afløses af Danmarks ældste

Netmediet Kjerteminde Avis har fået ny redaktør med erhvervserfaring fra bl.a. lande som Rusland, Australien, New Zealand og firmaer som Coca Cola og Vestas

Netmediet Kjerteminde Avis har fået ny redaktør med erhvervserfaring fra bl.a. lande som Rusland, Australien, New Zealand og firmaer som Coca Cola og Vestas

Povl Mors, 67, er netop blevet ansat som chefredaktør på Kjerteminde Avis. Her afløser han den 24-årige Sara Wiese Kristensen, der forlader posten med udgangen af oktober.

Sara Wiese Kristensen afløste i februar den daværende redaktør, 63-årige Allan Aistrup.

Povl Mors flyttede til Kerteminde i 2005. Han har siden været stærkt aktiv i lokalsamfundet og den lokale, politiske debat.

Inden skiftet til redaktørstolen arbejdede Povl Mors som selvstændig konsulent. Før det har han været global "Director of Commercial Education" i Vestas.

"Jeg har interesseret mig meget for den politiske debat," siger Povl Mors til Kjerteminde Avis.

"Jeg har skrevet indlæg for avisen, og jeg synes, det ville være så synd, hvis den i værste fald skulle lukke. Jeg mener bestemt, at der må være grobund for avisen, men det kræver lokal opbakning. "Køb lokalt" – gælder også nyheder, på den måde at lokalsamfundet støtter op om avisen som læsere. Det skaber grobunden for annoncer, der sikrer fremtiden."

Povl Mors er uddannet journalist på Fyens Stiftstidende, hvor han sad på hovedredaktionen i Odense og Otterup. I fem år arbejdede Mors på Radioavisen, inden han skiftede til Erhvervs-Bladet.

Povl Mors forlod journalistikken til fordel for en karriere i Time Manager International i Skandinavien, Rusland, Australien, New Zealand og Sydøstasien. Derefter blev han headhuntet til Coca Cola.

Gennem alle årene har Povl Mors jævnligt været i Kerteminde, hvor hans hustru har familiemæssige relationer. I 2003 flyttede de tilbage til Danmark og slog sig ned i den fynske by.

Efter 133 år på tryk blev Kjerteminde Avis for lidt over et år siden omlagt til netavis med et månedligt trykt supplement i det gamle store dagbladsformat. Siden er avisens læsertal fordoblet, så netudgaven nu har mere end 12.000 brugere og over 170.000 månedlige visninger.

Kjerteminde Avis, der i mange år blev kaldt Danmarks mindste avis, har i dag seks redaktionelle medarbejdere.

0 Kommentarer