S vil skære i mediestøtten til Berlingske

Det danske mediebillede er farvet helt blåt. Det mener Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen, der ville skære i støtten til Berlingske, hvis han kunne. Også JP og Børsen står for skud.

Det danske mediebillede er farvet helt blåt. Det mener Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen, der ville skære i støtten til Berlingske, hvis han kunne. Også JP og Børsen står for skud.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, blander sig nu i debatten om mediernes røde og blå lejesvende. I en artikel i Information siger han, at mediebilledet i Danmark er højredrejet.

»Berlingske, Jyllands-Posten og senest Børsen har satset massivt i forhold til den borgerlige meningsdannelse og giver ikke rum og plads til nogen som helst anden form for tænkning. Det synes jeg vitterligt er et stort samfundsproblem. Her ligger en vigtig kulturkamp, som vi må tage,« siger Henrik Sass Larsen til Information.

»Findes der et eneste andet demokratisk land i Europa, hvor der er så stor bias i forhold til medie-spredningen, hvis man kigger på venstre og højre side af den politiske skala? Jeg tror faktisk ikke, det er tilfældet,« siger han.

Henrik Sass Larsen har faktisk ret, når han påpeger, at der er flere borgerlige aviser end røde, forklarer medieekspert og professor på SDU Erik Albæk.

»Hvis du tager det samlede avisbillede i Danmark, så er det helt korrekt. Et flertal af både de landsdækkende og særligt de lokale aviser udspringer af den gamle venstrepresse,« siger han. Han mener dog kun, det gør en forskel, når man kigger på meningsstoffet. Og han mener i modsætning til Henrik Sass Larsen ikke, at Danmark er unik i den sammenhæng. Mange vestlige lande har en borgerlig overvægt i den trykte presse.

Henrik Sass Larsen, der står til at få en vigtig ministerpost, hvis oppositionen vinder valget, bringer også mediestøtten ind i diskussionen. Hvis han kunne, ville han skære portostøtten til Berlingske.

»Jeg får nok ikke lov til det. Men jeg kunne godt tænke mig det,« siger han til Information.

4 Kommentarer

Niels Riis Ebbesen
26. MAJ 2011
Re: S vil skære i mediestøtten til Berlingske

 

Det er helt åbenlyst, at mediestøtten har skabt nogle tand- og holdningsløse medier, som meget langt hen ad vejen er føjlige over for den siddende regering, det er lige som i Zoologisk have, det kan godt være at løverne knurrer ad dyrepasseren, men de bider ikke den hånd der fodrer dem.

Mediestøtten har medført, at vi har fået nogle medier som er fyldt med såkaldt objektiv journalistik, hvor journalisterne holder sig neutrale ved, at de i givne sager citerer 2-3 personer, som har hver sit yderliggående og modstridende synspunkt.

Føjligheden overfor den siddende regering har bredt sig helt ind i Journalistforbundet, der velvilligt har valgt at støtte en spindoktors injuriesag mod Christoffer Guldbrandsen, som er en af de få journalister der tør vise, at han har en holdning.

Og det er beskæmmende at opleve, hvordan medier og journalister går i selvsving, hvis der er en politiker som vover at lufte tanker om en afskaffelse af mediestøtten.

Jeg ville ønske, at vi igen kunne få aviser og journalister, som klart melder ud med deres politiske holdninger og sympatier, så derfor bør mediestøtten helt afvikles, den har nemlig skabt et afhængighedsforhold, hvor statsmagten styrer medierne.

Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen

 

Heinrich R. Jørgensen
26. MAJ 2011
Re: S vil skære i mediestøtten til Berlingske

Mon ikke Henrik Sass Larsens frustrationer bunder i, at medier alt for ofte vælger at agere politiske aktører, der påtager sig demagogens rolle frem for journalistens?

Hvilken måske er en forkert formulering, ifølge de tags artiklen er forsynet med? Spørgsmålet handler åbenbart ikke om fraværet af lødig og rimelig journalistik, men om at skabs-kommunisten Henrik Sass Larsen pønser på at indføre et rødt kommisærvælde, der med tvang og repressalier skal genindføre censuren og den hellige inkvisationen, så medierne indretter sig på alene at udlægge teksten iht. de politisk vedtagne diktater om den rette lære og forståelse?

Christian Andersen
26. MAJ 2011
Re: S vil skære i mediestøtten til Berlingske
Styr jer lige hva’. Prøv at læs historien igen på http://www.information.dk/269256 og find så en dækkende rubrik
Bo Arlind
26. MAJ 2011
Re: S vil skære i mediestøtten til Berlingske

hmm... er overskriften bevis på borgerlig stramning/vinkling/skræmmekampagne :-)

"S vil skære i mediestøtten til Berlingske"

Det er kun Sass, som overvejer det konkrete forslag om mediestøtten - det er ikke Socialdemokratiets politik.

mvh Bo