Messerschmidt: Direktør for Radio 24syv er “rød lejesvend”

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er chokeret over ansættelsen af Jørgen Ramskov som ny direktør for Radio 24syv. Messerschmidt peger bl.a. på, at Ramskov er tidligere kommunist.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er chokeret over ansættelsen af Jørgen Ramskov som ny direktør for Radio 24syv. Messerschmidt peger bl.a. på, at Ramskov er tidligere kommunist.

Blot få timer efter udnævelsen af Jørgen Ramskov som ny direktør for den licensfinansierede Radio 24syv, kritiseres han for at repræsentere alt det forkerte.

Ifølge Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er Jørgen Ramskov en af de såkaldte røde lejesvende, og bidrager dermed ikke til den fornyelse, som var tænkt med det kommende monopolbrud på landsdækkende radio.

I en mail til TV-Avisen skriver Messerschmidt således:

"Det kan undre mig voldsomt, at den nye radio har valgt at ansætte den tidligere TV-direktør i DR, tidligere medlem af centralkomitéen i Kommunistisk Arbejderparti og en af de såkaldte "røde lejesvende". Det ligner ikke nogen større distancering fra DR."

Ifølge Dr.dk peger Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentet på, at man for de knap 750 mio. kr., som den nye radio vil koste i den samlede koncessionsperiode på 8 år, må forvente, at lytter får noget, som adskiller sig væsentligt fra DR's sendeflade:

"For de penge må man forvente, at Danmark virkelig får en ny radiokanal og et helt nyt koncept som væsentligt adskiller sig fra DR´s nuværende kanaler… Jeg er bange for, at  det bliver 100 procent DR med et twist – og det twist hedder Jørgen Ramskov," skriver Morten Messerschmidt.

I eftermiddagens udgave af Pressen på P3 medvirkede Jørgen Ramskov, hvor han blandt andet blev konfronteret med kritikken fra Morten Messerschmidt. Ramskov tilbageviste dog, at hans fortid skulle få nogen som helst redaktionel betydning.

Samtidig tilkendegav han i radioprogrammet, at det ikke længere giver mening at tale om DR som arnested for røde lejesvende.

Til Ekstrabladet.dk siger han endvidere:

"Der er ingen eksempler på, at jeg i min karriere skulle have været politisk farvet i mit arbejde. Og Lisbeth er respekteret som få på grund af sin upartiskhed. Vi vil blive bedømt på, hvad vi laver, og ikke på min politiske fortid."  

Lisbeth Knudsen, der er bestyrelsesformand hos Berlingske People (selskabet bag Radio 24syv), afviser ligeledes, at ansættelsen af Jørgen Ramskov skulle være problematisk:

"Jørgen Ramskov er en utrolig dygtig publicist, som har stor erfaring med at drive fm-radio, så der er absolut intet at komme efter," siger hun til Dr.dk, hvor hun også understreger, at Radio 24syv "på ingen måde kommer til at ligne DR for meget".

Men over for Ekstrabladet.dk stiller Morten Messerschmidt dog også spørgsmål ved Lisbeth Knudsens tilhørsforhold:

"Hun havde sin storhedstid i DR under Christian Nissen, hvor hun var en del af problemet med den socialistiske tilgang til nyhedsdækningen," siger Morten Messerschmidt til Ekstrabladet.dk

1 Kommentar

Nels Sørensen
7. APRIL 2011
Re: Messerschmidt: Direktør for Radio 24syv er "rød lejesvend"
"Jeg er bange for, at det bliver 100 procent DR med et twist", siger Messerschmidt.

Men eftersom intet medie synes mere forhippet på at promovere samme Messerschmidt – vist en af de oftest benyttede DR debat-deltagere i såvel radio som på tv – hvad har han da at frygte? ;-)