Rud Pedersen afviser rolle i Falck-sagen

Kommunikationsbureauet Rud Pedersen er blevet sat i forbindelse med Falck-sagen. Men bureauets direktør, Morten Rud Pedersen, afviser blankt at have nogen rolle i sagen. ”Der kører en eller anden spinkampagne på den her sag,” siger han

I sidste uge offentliggjorde Konkurrencerådet sin rapport om Falcks metoder til at presse ambulancetjenesten Bios ud af det danske marked.

I rapporten er alle parter anonymiserede. Det stod dog hurtigt klart, at ”Kommunikationsbureauet X” er Advice. Men hvem er det bureau, der i rapporten kaldes ”Kommunikationsbureauet Y”?

Det har blandt andet i Berlingske været nævnt, at bureauet kunne være kommunikationsbureauet Rud Pedersen. Ifølge Berlingske skrev Bios' advokat i 2017 nemlig, at to tidligere Rud Pedersen-ansatte havde forsøgt at finde snavs på Bios.

I november 2018 skrev Berlingske: ”Som tidligere omtalt i Berlingske hyrede Falck også den anerkendte danske PR- og konsulentvirksomhed Rud Pedersen, som efterfølgende satte flere af sine topfolk til at arbejde på sagen.” Berlingske tilføjer: ”Rud Pedersens adm. direktør, Morten Rud Pedersen, har tidligere afvist beskyldningerne.”

Men så sent som den 2. februar 2019, efter at Konkurrencestyrelsens rapport er ude, nævner Berlingske igen, at der havde været beskyldninger mod Rud Pedersen i sagen. Denne gang uden afvisning fra firmaet Rud Pedersen.

Direktøren afviser over for Journalisten blankt, at bureauet er involveret i sagen.

”Jeg kan sige til dig, at vi aldrig har haft noget med sagen at gøre,” siger Morten Rud Pedersen, der er bekendt med, hvad Berlingske har skrevet om dem.

Hvorfor tror du, at jeres navn bliver nævnt, når du siger, I ikke er indblandet?

”Der kører en eller anden spinkampagne på den her sag, hvor der er nogen, der gerne vil undgå at blive nævnt.”

Han afviser også, at Falck overhovedet skulle have taget kontakt til Rud Pedersen med henblik på at få deres hjælp i sagen.

Efter interviewet ringer Morten Rud Pedersen tilbage til Journalisten.

Her siger han, at han vil opfordre til, at Journalisten ikke bringer en artikel, hvor han afviser, at Rud Pedersen er involveret i sagen. Det gør han, siger han, fordi ”I så kører med på det spin, der er i sagen”. Han ønsker derfor ikke, at Rud Pedersens navn kommer op igen i en sag, hvor selskabet ifølge ham ikke spiller en rolle.

3 Kommentarer

Lars Mandal
6. FEBRUAR 2019
Blot endnu et friskt eksempel
Blot endnu et friskt eksempel på pivringe journalistik, her i den desværre ofte forekommende indpakning, hvor andre medier citeres skamløst. Stram op, Journalisten. Glæder mig til I finder frem til Palle Smed, der med denne sag har vinket farvel til al troværdighed.
Morten Bruun
6. FEBRUAR 2019
Tænkte præcis det samme. Og
Tænkte præcis det samme. Og savnede Journalistens begrundelse for ikke at imødekomme ønsket...
Vh/
Morten
Elisabet Svane
6. FEBRUAR 2019
Har Morten Rud ikke en pointe
Har Morten Rud ikke en pointe? Enten var de med og så er det selvfølgelig en historie. Eller også var de ikke med og så er det ikke en historie, men bare research.

Bedste hilsener
Elisabet Svane