Peter Goll om Falck-rapport: Det er grim læsning

Tidligere Falck-chef Peter Goll beklager via Facebook sin egen andel i Falck-sagen ”Jeg har begået fejl,” forklarer han. Men han ”har overholdt alle regler og love”. Han vil ikke interviewes af Journalisten

”Jeg er for mit eget vedkommende helt sikker på, at jeg har overholdt alle regler og love. Jeg er også sikker på, at jeg kun har været med til at videregive korrekte og dokumenterbare oplysninger.”
Det forklarer kommunikatinosrådgiver Peter Goll på Facebook om sin rolle i Falck-sagen.

Meldingen kommer, efter at Journalisten har bedt om et interview, hvilket Peter Goll har afvist med forklaringen:

”Tak for buddet. Jeg er kontraktligt bundet af fortrolighed fra min tid i Falck om alt vedrørende virksomheden, så det er alene dem, der udtaler sig om sagen.”

Meget stod på spil

Peter Goll var i en årrække ansat i Falck, blandt andet som direktør for såkaldt borgervendte ydelser. 

Falck havde op til Peter Golls tiltrædelse tabt udbuddet i Region Syddanmark om ambulancekørsel til Bios. Han blev derfor bedt om at indgå i arbejdet med kommunikationen i den forbindelse, forklarer han.

”Falck oplevede afgørelsen af udbuddet som forkert, og meget stod på spil. Derfor besluttede Falck at engagere et kommunikationsbureau og iværksætte en kommunikationsindsats, som skulle tydeliggøre de udfordringer, som konkurrenten ifølge Falcks egne analyser helt åbenbart ville have med at løfte opgaven,” forklarer han.

Grim læsning
Han har brugt weekenden på at læse Konkurrencerådets rapport.
”Det er grim læsning,” skriver Peter Goll og uddyber:
”Det er alle de værste emails, der kan findes ved en total ransagning af alle mails skrevet med de følelser og holdninger, man lægger i det, når man skriver til kolleger og samarbejdspartnere om en konfliktfyldt sag.”

I dag er han kritisk over for forløbet:

”Det var en sag, der fik lov at fylde alt for meget i Falcks organisation, og der blev handlet for meget med følelserne frem for med fornuften,” fortsætter han. 

Klart over stregen

”Nogle ting er klart over stregen. På andre områder blev tungen heldigvis holdt lige i munden.” 
Sagen endte på alle måder dårligt for Falck, og regionen hjemtog siden opgaven med at drive ambulancerne.”

”Jeg har begået fejl og beklager min egen andel i sagen,” skriver Peter Goll.

”Jeg har lært meget af den og har siden i mit arbejde haft et stort fokus på at tage læringerne med mig og sikre i mit arbejde, at integriteten altid er med. For hvis først den er tabt, så er det hele tabt, som denne sag meget tydeligt viser. Det har jeg lært meget af og vil aldrig gentage,” skriver Peter Goll uden at gå i detaljer med, hvad han har lært.

Tidligere spindoktor

Han forklarer, at han orienterer offentligheden efter aftale med Falck.

Peter Goll har tidligere været rådgiver for den daværende justitsminister Morten Bødskov (S) og rådgiver for den daværende partiformand i SF Holger K. Nielsen. Peter Goll var i syv år administrerende direktør i kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese.

Peter Goll var i en periode også politisk kommentator i tv-programmet 'Jersild Minus Spin' på DR2.

Han har siden november 2018 været kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn.

Lufthavnen blev orienteret

Peter Goll er i dag ansat i Københavns Lufthavn.

Ved ansættelsen orienterede han Københavns Lufthavn om sagen i Falck og hans egen rolle i den, skriver han.
”Ledelsen i lufthavnen var i ansættelsesprocessen meget utvetydig, ifht. at de aldrig vil acceptere de metoder, der er beskrevet i Konkurrencerådets rapport. Og meget eksplicitte i forhold til CPHs værdier, og hvad de indebærer for ledelsen. Det bakker jeg naturligvis fuldstændigt op om.”

3 Kommentarer

Preben Jensen
6. FEBRUAR 2019
Kærer Peter Goll.Til god
Kærer Peter Goll.Til god ledelse og som leder og kommunikationsrådgiver så er regel nr 1:gå foran som et godt eksempel både etisk og moralsk. Kendte du ikke Falcks 6 værdier ??? Endnu et trist kapitel i historieskrivningen om det moralske niveau blandt en del af danske virksomheder. Informationer hvor Københavns Lufthavvn er afsender ,vil jeg fremadrettet læse med en vis skeptisk.
Hans Jakobsen
4. FEBRUAR 2019
Lock him Up!
Lock him Up!
John Strand
4. FEBRUAR 2019
Hvordan kan Peter Goll der
Hvordan kan Peter Goll der med stor sandsynlighed har haft ansvaret for processen som Falck nu bliver dømt for påstå at han har overholdt alle regler og love og mene at han er frikendt?

Hvis han tror at man kan bruge det dokument som KFST har lavet til at afgøre hvem der skal straffes og hvem der ikke skal straffes så kan man godt tro om igen.

Det der sker nu er at KFST overdrager sagen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet som så laver en vurdering af hvem der skal forfølges rent strafferetligt.

Det betyder på dansk at det er bagmandspolitiet laver en vurdering af hvem skurkene er i denne sag.

I praksis så er der en stor sandsynlighed for at der bliver rejst tiltale mod de personer som har haft en rolle i den ulovlige proces som KFST har afdækket og som Falck har taget ansvaret for.

Hvis man tror på at det kun er virksomheden Falck der bliver straffet så vil jeg mene at man skal tro om igen.