Roskilde Festival ansætter tidligere Politiken-journalist

Martin Finnedal har stået i spidsen for Politikens Roskilde Festival-dækning, men blev fyret i december. Nu har festivalen ansat ham, bl.a. som redaktør på deres egen avis. »Hvis du er på et dagblad, så ligegyldigt hvor mange gange og hvor intensivt du dækker Roskilde Festival, så får du kun et overfladisk kendskab til den. Jeg glæder mig til at komme helt ind i hjertet«
I dag har Martin Finnedal første dag på sit nye job. Han har tidligere dækket Roskilde Festival i årevis for Politiken og haft ansvaret for avisens online-dækning af festivalen. Nu skal han sidde på den anden side af bordet.
 
»Det er altid sjovt at se noget fra den anden side. En af mine nye kolleger her har lige fortalt mig, at jeg var en af de journalister, der vækkede hende sidste år klokken meget tidligt med en masse spørgsmål, jeg skulle have svar på med det samme,« fortæller han.
 
Martin Finnedal var en af to journalister, som blev afskediget på Politiken i forbindelse med en sparerunde i december. Her var han journalist og projektleder på ibyen.dk.
 
Jobbet er så nyt, at Finnedal ikke helt har styr på sine titler endnu. Men han skal bl.a. være medredaktør på festivalens avis Orange Press, han skal redigere den trykte programbog, som alle gæster og frivillige får, og han får medansvar for, at festivalens medier – avis, radio, programbog, hjemmeside og sociale medier – bliver koordineret bedre.
 
»Når jeg har været glad for at dække Roskilde Festival for Politiken, så har det selvfølgelig også været, fordi jeg er glad for festivalen. Den bygger på nogle værdier, jeg også deler. Jeg skal sådan set arbejde for en festival, jeg både privat og professionelt har besøgt siden 1992,« fortæller Martin Finnedal.
 
Helt konkret sker der en række ændringer i Roskilde Festivals medier. Blandt andet skal de to redaktører videreudvikle Orange Press som gratisavis. En omlægning, der skete sidste år, og som betød, at oplaget steg.
 
Programbogen, der trykkes i 155.000 eksemplarer, kommer også til at ændre sig. Den skal være mere journalistisk og ikke kun indeholde fakta og bandpræsentationer.
 
»Vi arbejder på at gøre programmet mere magasinagtigt. Festivalen har ingen biograf i år, og det frigør nogle sider, som vi vil bruge på tematiske artikler. Når vi fx har mange bands fra Los Angeles, så kan det være en artikel om musikscenen i Los Angeles,« fortæller Martin Finnedal.
 
Samtidig skal der måske i programmet være mere fokus på den mad, der er på festivalen. Både faktuelt og journalistisk. 
 
»Jeg har selv tidligere skrevet meget om New Nordic. Man kunne måske stille det over for "Old Nordic", altså det faktum at Roskildes madudbud også bugner med traditionelle, danske og svenske røvballe-retter.«
 
Det bliver også en del af Martin Finnedals job at være med til at koordinere bedre mellem Roskilde Festivals forskellige medier: Orange Press, programbogen, festivalradioen og web. Hvad det helt konkret skal betyde, er for tidligt at sige.
 
»Men det betyder for eksempel, at hvis der er noget, vi gerne vil have fokus på, så kan vi lige så godt sørge for, at alle festivalens medier er med, i stedet for at fx Orange Press kører ét tema, mens vi har et andet i programbogen.«
 
Kan det betyde, at der fx kommer de samme artikler i programbogen og Orange Press?
 
»Nej, det kan jeg ikke forestille mig. Men der kan fx være gennemgående elementer, som vinkles forskelligt.«
 
Martin Finnedal regner med at lave og redigere historier til Orange Press, som lige så godt kunne have været bragt på politiken.dk.
 
»Jeg tænker, at mange af de journalistiske historier er de samme som dem, jeg lavede på Politiken. Og  værktøjerne er de samme. Jeg skal jo ikke være spindoktor. Men nogle af historierne bliver nok lidt mere planlagte,« siger han.
 
Martin Finnedal glæder sig til at komme tættere på både de frivillige og festivalens eksperter, end han kunne som akkrediteret journalist.
 
»Hvis du er på en avis, så ligegyldigt hvor mange gange og hvor intensivt du dækker Roskilde Festival, så får du kun et overfladisk kendskab til den. Du taler ofte kun med de mennesker, der repræsenterer festivalen og er dens ansigter udadtil. Jeg glæder mig til at komme helt ind i hjertet på festivalen,« siger han.
 
Jobbet er en tre måneders projektansættelse.

4 Kommentarer

Jan Jakobsen
24. APRIL 2014
@ Knudemand og Jesper: fordi
@ Knudemand og Jesper: fordi det er relevant i et journalistisk fagmagasin at have historie om journalisters arbejdsopgaver, ansættelsesforhold og karriereforløb.
Helle Hellmann
23. APRIL 2014
Fordi det er en meget dygtig
Fordi det er en meget dygtig journalist. Fordi festivalen vedrører et forbløffende antal andre journalister i ind- og udland. Og læsere og deltagere fra hele verden, som nu får en bedre service. Fordi det er rigtig godt, at der findes nye jobs i en arbejdsløshedtid. Tillykke til Martin og Roskilde.
Jørgen Hermansen
23. APRIL 2014
@ Knud : Fordi journalisterne
@ Knud : Fordi journalisterne får fribilletter fra Roskilde Festivalen, som bagefter kan bære deres pressemeddelelser ind på landets redaktioner der skriver dem af. Der er heller ikke ret lang tid til næste festival, og så er de journalister der mangler en god plads på campen ekstra motiverede for at hjælp.
Knud Henriksen
23. APRIL 2014
Hvorfor skal vi belemres med,
Hvorfor skal vi belemres med, i den grad, at at ny person er blevet ansat for at promovere Roskilde Festival?