Radiobøf-vært: Jeg skraldgrinede, da jeg hørte det

»Sendt er forhåbentlig glemt,« tænkte Radio24syvs nyhedsvært Kristian Danholm efter at have afviklet nyhederne i lørdags klokken 15. Men i aftes begyndte udsendelsen, hvor nærmest alt går galt, at florere på Facebook

Det var en noget slukøret radiovært, der  lørdag eftermiddag gik ud af nyhedstudiet på Radio24syv.

»Da jeg var færdig med udsendelsen, tænkte jeg bare ’sendt er forhåbentlig glemt  for tak skæbne, noget lort’. Og så glemte jeg egentlig selv alt om det,« fortæller radiovært Kristian Danholm, som dog blev mindet om udsendelsen igen i går. 

Det skete, da en kollega grædende af grin kom hen og gav ham et kram på redaktionen, efter at hun havde hørt lørdagens udsendelse, som pludselig blev delt og kommenteret på de sociale medier. Og nyhedsudsendelsen var da også en af dem, hvor alt gik galt. Det indrømmer radiovært Kristian Danholm blankt, da Journalisten ringer ham op:

»Lige indtil i går aftes, da jeg selv hørte udsendelsen første gang, syntes jeg egentlig ikke, det var sjovt. Men jeg må indrømme, at jeg sad helt alene for mig selv og skraldgrinede derhjemme, da jeg hørte det,« fortæller han.

Sammenfald af uheld

I den famøse udsendelse kan man som lytter høre en stadig mere opgivende radiovært forsøge at finde hoved og hale i en udsendelse, hvor samtlige lydklip kommer forkert på.

Kristian Danholm lægger op til, at Etisk Råds formand skal sige noget om juridisk abort. Men så følger et lydklip, hvor SF's Özlem Cekic taler om, at dansk kultur skal være mere inkluderende. Kort efter kommer klippet med Etisk Råd på efter et oplæg om en dansk-syrisk læge – og sådan fortsætter det udsendelsen igennem.

»Som det ofte er, når det går rigtig galt, var det et sammenfald af to uheld: Manglende rutine og tekniske problemer. Lige efter nyhedsjinglen opdager jeg, at jeg ikke kan se noget på skærmen, hvor lydene afspilles fra. Da jeg hører det første lydklip, indretter jeg i stedet telegrammerne efter, hvordan lydens rækkefølge må være. Det viser sig dog, at det er et gammelt lydklip, der hænger fra en tidligere udsendelse og spøger. Det vidste jeg bare ikke, så jeg var rimelig lost,« siger Kristian Danholm og tilføjer:

»Og så må jeg jo bare tage den fra hoften og frit fra hukommelsen.«

Det var overhovedet ikke sjovt

Selv om Kristian Danholm sagtens kunne se underholdningsværdien, da han selv havde hørt indslaget, understreger han, at det ikke var morsomt, da han stod i studiet.

»Der var ikke noget at grine af, mens det stod på. Som vært herinde sidder man mutters alene og skal selv prioritere, skrive og afvikle programmet – og jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det kunne være sjovt,« siger han.

Kristian Danholm, der betegner sig selv som novice i nyhedsværts-rollen, har efter episoden bedt om et kursus i studie-teknikken.

»Det er ikke ligefrem en udsendelse, jeg er stolt af. Men det er da positivt, at den trods alt kan sprede glæde og underholdning midt i katastrofen,« siger han.

Du kan selv høre nyhedsudsendelsen her:

 

2 Kommentarer

Bolette obbekær
10. JANUAR 2014
Hovedet op og benene ned,
Hovedet op og benene ned, Kristian. Du er da for sej i det klip! Det hele sejler teknisk og du følger bare op på det (tilfældige) indslag, vi lige har hørt.

Så klap dig selv på skulderen...og tak for dagens smil :-D
Mariia Simonsen
9. JANUAR 2014
Stakkel, jeg føler med ham.
Stakkel, jeg føler med ham. Men dejligt, at han tager det fra den humoristiske side :-) Det er sådan noget man ellers kun oplever i mareridstagtige drømme - f.eks. at man sidder tre minutter før man skal i studiet uden at have skrevet et eneste ord - shit!