Qvortrup til modangreb på Larrain

Paula Larrain sammenligner »sladderpressen« med våbenhandlere i det nye nummer af Fagbladet Journalisten. Nu går Henrik Qvortrup til modangreb, beskylder hende for at være dobbeltmoralsk og for at »finde tudefjæset frem«.

Paula Larrain sammenligner »sladderpressen« med våbenhandlere i det nye nummer af Fagbladet Journalisten. Nu går Henrik Qvortrup til modangreb, beskylder hende for at være dobbeltmoralsk og for at »finde tudefjæset frem«.

»Jeg synes, at det er tankevækkende, at Paula Larrain, der om nogen har været glad for at være med i ugebladene, nu finder tudefjæset frem.«

Så kontant er chefredaktør på Se & Hør, Henrik Qvortrup, i sit modsvar til Paula Larrain. I Fagbladet Journalisten, der udkommer i dag, retter hun en skarp kritik mod det, hun kalder »sladderpressen« og mod Qvortrup personligt. Efter selv at have oplevet blandt andet Se & Hør gå tæt på hendes privatliv, sammenligner hun dem blandt andet med våbenhandlere:
»Sladderjournalisten vil nok have svært ved at se sig selv sammenlignet med en våbenhandler, men det ugavnlige og direkte skadelige ved deres virke har de til fælles,« skriver hun.

Men det har Henrik Qvortrup ikke meget til overs for. Han mener, at hun er endnu en af de kendte, der har brugt ugebladene til at komme frem i offentligheden – men som nu trækker i land, når de går tæt på.

»Jeg kunne måske have respekt for synspunktet, hvis Paula Larrain havde været tilbageholdende med at optræde i vores spalter. Men Se & Hør har blandt andet været med Paula Larrain til næseskylning, vi har set hende dyrke yoga og så videre. Det er med hende som med så mange andre kendte, de får pludselig problemer med at optræde i spalterne, når det begynder at gøre lidt ondt,« siger han.

Henrik Qvortrup er også uenig i, at han og hans branche ikke gør nogen nytte og kan sammenlignes med våbenhandlere:
»Jeg tror bare ikke, at de 900.000 læsere, der bladrer igennem Se & Hør hver uge, er enige i, at vi ikke gør nogen nytte. Jeg tror faktisk, at det gør mange mennesker temmelig glade,« siger han.

Paula Larrain skriver også, at »sladderjournalister uge efter uge bryder straffeloven fra pæne kontorlokaler, uden at politiet eller de forurettede kan gøre noget som helst«. Hun mener, at den eneste motivation er, at det er en god forretning.
»Med dette kan jeg blot konstatere, at det kan betale sig at bryde loven gang på gang,« skriver hun.

Chefredaktør Henrik Qvortrup understreger, at han er med til at lave et professionelt underholdningsprodukt, og han kan ikke se fejlen i at tjene penge på det.
»Vi står til ansvar over for vores læsere, og vi står til ansvar over for landets love og bestemmelser. Det gør vi med rank ryg, og vi tager de slag, der kommer. Jeg tilstår gerne, at jeg får løn tolv gange om året, og at vi driver en god forretning. Men at det skulle være diskvalificerende, at vi tjener penge på det, vi laver, det har jeg svært ved at forstå,« siger han.

Henrik Qvortrups modangreb preller af på Paula Larrain. Hun har ifølge eget udsagn kun stillet op til interview frivilligt den ene gang i Se & Hør, som han nævner – og det var ikke på grund af dobbeltmoral.

»Det er seks år siden, og jeg var himmelråbende naiv. Når jeg medvirker i Se & Hør, er det ganske ufrivilligt. Det er utroligt, at han hele tiden forsøger at sælge det som om kendte mennesker går efter ugebladene og ikke omvendt. Faktum er, at det er ham, der tjener pengene på det, og det er en ussel måde at gøre det på,« siger hun.

1 Kommentar

Erik Staffeldt
28. MAJ 2008
Re: Qvortrup til modangreb på Larrain

"Efter selv at have oplevet blandt andet Se & Hør gå tæt på hendes privatliv, sammenligner hun dem blandt andet med våbenhandlere:"

Hvordan går det til, at Journalisten ansætter journalister, der mestrer det danske sprog så ufuldstændigt? 

Hvor er journalistuddannelserne henne i denne sag, for den stakkels skribent kan jo næsten ikke selv gøre for det.