Poul Madsen klar med sine planer for Ekstra Bladet

Når Poul Madsen til foråret overtager ansvaret for Ekstra Bladet - efter Bent Falbert - skal der skrues ekstra op for "landets vagthund". »Vi bliver endnu mere bidske,« siger han til Journalisten.dk.

Når Poul Madsen til foråret overtager ansvaret for Ekstra Bladet – efter Bent Falbert – skal der skrues ekstra op for "landets vagthund". »Vi bliver endnu mere bidske,« siger han til Journalisten.dk.

Bent Falberts farvel og tak til Ekstra Bladet den 31. marts næste år betyder på ingen måde et opgør med avisens nuværende linje. Tværtimod.

Men visse områder skal styrkes yderligere, lover Poul Madsen.

»Ekstra Bladet er på den rigtige linje, som vi har været et stykke tid. Det vil sige en slagkraftig avis, som bliver suppleret stærkt af nettet og tv. Og jeg kan love alle, der elsker Ekstra Bladets slagkraftige avis, at den linje fortsætter. Vi bliver endnu mere bidske,« siger Poul Madsen til Journalisten.dk og tilføjer, at det skal ske ved at satse på den afslørende journalistik.

»Jeg synes, det er godt for markedet, at B.T. har valgt en modkurs med fokus på de positive historier. Der vil vi i stedet markedsføre os endnu mere som landets vagthund. Det vil ske på alle områder – fra den klassiske journalistik til sport, forbrugerstof og så videre.«

Ifølge Poul Madsen har Ekstra Bladet i dag seks journalister i avisens gravergruppe, som så suppleres af medarbejdere fra både net og tv.

»Graverjournalistikken er Ekstra Bladets varemærke. Vi er nogle af de eneste, der dyrker det. Berlingske Tidende har det også, men man må ligesom sige, at de elektroniske medier i høj grad har opgivet at lave den type journalistik. Og vi synes, det er altafgørende.«

Poul Madsen erkender, at graverjournalistik koster og kan være en dyr fornøjelse, som visse medieejere til tider kan være fristet til at skære væk.

»Den her type journalistik er noget, der koster penge og ressourcer. Men var man markedsføringschef, ville man også sige, at det var noget, der markedsfører avisen. Jeg har folk, der arbejder flere måneder på en historie, og som naturligvis også får lov til at arbejde på historier – også selv om der ikke altid kommer noget ud af det.«

– Men Ekstra Bladet kan jo ikke leve med bare at give frie tøjler. Der er jo også en avis, der skal fyldes?

»Alle seks i gravergruppen leverer typisk én afsløring om ugen til vores søndagsavis, hvor vi typisk starter den slags historier. Derudover er der mange andre journalister på Ekstra Bladet, som supplerer. For mig er det vigtigt, at man ikke sidder fastlåst i bestemte stillinger på vores avis. Den seneste store kampagne, vi kører omkring forsvaret, udspringer af en mand fra forbrugerredaktionen,« siger Poul Madsen og gør sig til talsmand for meget frie muligheder for at rykke rundt:

»Jeg dyrker ikke en rigid form for faggrænser. Har du en god historie, får du også lov til at lave den. Det tror jeg også er meget vigtigt i dag, hvor der er så meget, der kommer til at gå op i hat og briller, fordi man skal lave historier til alle mulige platforme.«

Poul Madsen fortsætter i jobbet som ledende chefredaktør, men bliver altså tillige også ansvarshavende chefredaktør, når Bent Falbert stopper til foråret efter 39 år på Ekstra Bladet.

De sidste to år har han dog allerede sat sine klare aftryk. Især satsningen på Ekstra Bladets tv-redaktion er han stolt af.

»Tv har været en gevinst for os. Det passer godt til vores typer af historier, og nettet er godt til at lægge dokumentationen ud i forbindelse med vores afsløringer. Vi er lykkelige på Ekstra Bladet for, at vi i dag har flere platforme at eksekvere vores historier på. Det er en kæmpe styrke for os, og har gjort, at vi har kunnet udvikle vores journalistik,« siger han og tilføjer:

»De sidste to års satsninger på tv og net begynder vi nu at få den store benefit af. Der begynder at komme tv-annoncer, så vi nu begynder at tjene penge på at lave tv, som hidtil har været en ren investering. Men det kommer nu, og det er i virkeligheden det helt store nye for os.«

Selv om Poul Madsen ikke planlægger nogen større revolution, er han dog klar med nye fokusområder. I 2010 skal opmærksomheden således rettes mod papiravisen.

»I kraft af at vi har satset så meget på de nye medier – vi har 70 journalister ansat på net og tv – så er det nu tid til at satse på papiravisen som hovedmediet og som den kulturbærende,« siger Poul Madsen.

Han understreger, at der bliver ikke tale om at "genopfinde" avisen.

»Men den skal dyrkes noget mere. Der kommer nye tiltag omkring weekenden – særligt fredag og lørdag. I løbet af foråret kommer der således en lang række nye elementer, der skal gøre papiravisen større og stærkere.«

Poul Madsen påpeger, at søndagsavisen allerede blev omlagt i 2009, hvor oplaget om søndagen nu har stabiliseret sig. Og lidt samme øvelse skal nu ske om fredagen og lørdagen.

»Det er ikke den dybe tallerken, der bliver genopfundet her. Men der kommer mere holdningsorienteret stof og mere underholdning.«

0 Kommentarer