Nyheder i tog og busser finansierer efteruddannelse på TV 2

Journalisterne på TV 2 får en lille million kroner ud af, at passagerer i tog og busser kan se TV 2's nyheder.

Journalisterne på TV 2 får en lille million kroner ud af, at passagerer i tog og busser kan se TV 2's nyheder.


TV 2 har netop indgået en aftale med Arriva Danmark A/S om at levere nyheder fra TV2 News til de mange passagerer i selskabets busser i hovedstadsområdet. Inden for kort tid vil skærme i cirka 250 Arriva-busser give kunderne aktuelle nyheder, trafikinformation og vejrudsigter.

Men aftalen kommer også journalister til gavn, takket være en aftale, DJ og TV 2's tillidsfolk har forhandlet på plads med TV 2.

»Vi har forhandlet i 14 måneder, og i begyndelsen mente TV 2, at der var tale om almindelig udsendelsesvirksomhed. Men forliget betyder, at journalisterne får penge, fordi deres værker bliver brugt på andre platforme,« siger jurist i DJ Lone Amtrup.

Aftalen giver næsten en million kroner til DJ-medlemmernes egen efteruddannelsespulje. Det betyder, at dobbelt så mange på TV 2 kan efteruddanne sig – og de kan også vælge efteruddannelse, som deres chef måske ikke ønsker at finansiere. Det betyder større frihed, fortæller tillidsmand på TV 2 Lennart Sten.
»For eksempel kan fotografer med penge fra puljen efteruddanne sig inden for journalistik, selv om TV 2 ikke vil betale,« siger han.

Han understreger, at kurserne skal have et uddannelsesformål. Men det er muligt at tænke lidt mere langsigtet, end cheferne almindeligvis gør. Det kan for eksempel være gæstebesøg på amerikanske tv-stationer, man kan tage en masteruddannelse eller besøge messer med det seneste grej.

Lennart Sten siger, at medarbejderne skal se efteruddannelse som en langsigtet investering.

»Nu er det heldigvis lang tid siden, at vi har haft en fyringsrunde. Men hver gang det sker, ryger der kolleger, som har masser af ubrugt efteruddannelse til gode. Det er vigtigt, at man holder sig skarp, og nu har vi pengene til det.«

0 Kommentarer