Kræver 15 mio. svenske kroner i erstatning for idé-tyveri

Danske Bump Productions har lagt sag an mod svenske Friday TV med krav om millionerstatning og rettighederne til "Luksusfælden" og "Det Perfekte Minut". Han er en "lykkejæger", siger svensk tv-chef (opdateret med reaktion fra svensk chef 13.20)

Danske Bump Productions har lagt sag an mod svenske Friday TV med krav om millionerstatning og rettighederne til "Luksusfælden" og "Det Perfekte Minut". Han er en "lykkejæger", siger svensk tv-chef (opdateret med reaktion fra svensk chef 13.20)

»Det drejer sig om tyveri,« siger Derek Banner fra Bump Productions. Han og hans firma har netop lagt sag an i Stockholm mod produktionsselskabet Friday TV, der hører under Metronome.

Derek Banner kræver 15 mio. kroner i erstatning, og at Friday TV overdrager ham rettighederne til programmerne "Luksusfælden" og "Det Perfekte Minut". Derek Banner hævder, at Friday TV har stjålet ideerne til programmerne, efter at han pitchede dem i 2005.

»Det drejer sig om tv-formatet "Luksusfælden" og "Det Perfekte Minut" på TV3. Det drejer sig om tyveri. Bump Productions skaber tv-formater. Jeg skaber tv-formater gennem mit firma. Jeg har holdt forskellige møder siden 2005 med forskellige selskaber inden for Metronome i Danmark og Sverige. Friday TV er en del af Metronome i Sverige. Der har jeg pitchet forskellige ideer. Blandt andet "Luksusfælden" og "Minute to win it", det program, der hedder "Det Perfekte Minut" i Danmark.«

Per Blankens, der er vicedirektør i svenske Friday TV, skriver i en mail til journalisten.dk, at han afventer den videre udvikling i retssagen og ikke vil kommentere sagen yderligere. I mailen henviser Per Blankens i stedet til en artikel i det svenske nyhedssite resume.se. Her afviser Per Blankens, at der overhovedet er en sag. Han karakteriserer Derek Banner som "en lykkejæger, der spilder folks tid og penge", og som "ikke engang ulejliger sig med at tjekke åbenlyse fakta".

Den svenske advokat Malin Forsman fra advokatfirmaet Fylgia står for Bump Productions' sagsanlæg i Stockholm. I forbindelse med stævningen fremhæver hun det skriftlige materiale i sagen. I stævningen skriver Bump Productions, at formaterne "Minute Winner" og "Kør med klatten og bliv gældfri på en aften/Luxury Trap" blev udviklet i 2003.

Det er disse to formater, som Derek Banner mener, at Friday TV har misbrugt.

»Vi har kontaktet dem i 2010 for at få sagen afsluttet,« siger Derek Banner.

»Vi har tusindvis af emails. Vi har skrevet sammen siden 2006. Men efter at vi har mistet en masse tid og penge på det, har vi besluttet at anlægge en retssag ved retten i Stockholm. Sagen er anlagt. Vi kræver erstatning og selvfølgelig rettighederne til formaterne.«

Har du dokumentation for, at du har udviklet programformaterne?

»Jeg har dokumentation for selve de første drafts med datoer og det hele. Så har jeg emailkorrespondance med Metronome i Danmark og TV3 i Danmark og emails fra Friday TV bl.a., og så har jeg en kontrakt på et andet format, vi indgik, Celebrity Birthday, som Friday TV skulle udvikle. Så vi har forskellige beviser, som viser, at Bump Production har været i forhandlinger med dem omkring formaterne. Vi har de beviser.«

1 Kommentar

Marie Irgens
18. MARTS 2014
Her kunne det være
Her kunne det være interessant, hvis Journalisten bad om lov til at se dokumentationen for det påståede tyveri?