Nye læsertal: Kun fremgang til to aviser

Juli måneds læsertal, som TNS Gallup netop har frigivet, byder på læsertilbagegang over næsten hele linjen. Ekstra Bladet og Kristeligt Dagblad får som de eneste en smule flere læsere på print. Men online bliver eb.dk overhalet af tv2.dk, mens finans.dk for første gang er i top-20

Der er ikke mange gode nyheder at finde for landets avisredaktører i TNS Gallups læsertal for juli måned, som her til eftermiddag er blevet offentliggjort.

Ser man på betalingsaviserne alene, er der kun læserfremgang til Ekstra Bladet og Kristeligt Dagblad, hvis man sammenligner det nyeste kvartal – gennemsnittet fra maj til juli – med kvartalet inden. Lolland-Falsters Folketidende fastholder deres læsertal, mens resten af betalingsaviserne mister læsere på deres papirudgave.

Læserfremgangen til Ekstra Bladet på 6.000 læsere svarer til en fremgang på fem procent, mens Kristeligt Dagblads fremgang på 3.000 læsere svarer til, at de har fået tre procent flere læsere. Ekstra Bladet øgede også antallet af læsere i perioden fra marts til maj, men har stadig færre læsere end konkurrenten BT.

Procentvis har Børsen mistet flest læsere i perioden fra maj til juli sammenlignet med kvartalet inden. Erhvervsavisen har oplevet en læsertilbagegang på ni procent, mens tilbagegangen for BT er på otte procent, og syv procent for Politiken og Berlingske.

Online er der sket rokeringer i top-tre, hvor tv2.dk igen har overtaget andenpladsen fra ekstrabladet.dk. Det er desuden værd at bemærke, at Jyllands-Postens erhvervssatsning finans.dk for første gang er kommet ind i top-20 over de største online-medier.

TNS Gallup oplyser, at den statistiske usikkerhed for aktuelle læsertal for et dagblad med 10% dækning er ca. +/- 1% svarende til ca. +/- 45.000. Den statistiske usikkerhed er lidt mindre for dagblade med mindre dækning og tilsvarende lidt større for dagblade med større dækning. Afvigelser ud over 1% er statistisk signifikante, mens afvigelser herunder ikke med sikkerhed kan siges at være signifikante.

 

0 Kommentarer