Efterårets læsertal: Fremgang til fem landsdækkende aviser

TNS Gallup har netop frigivet november måneds læsertal for de danske papiraviser. Samlet bød efterårsmånederne på læserfremgang til gratisaviserne og tre landsdækkende betalingsaviser, sammenlignet med kvartalet inden

Her til eftermiddag har TNS Gallup offentliggjort november måneds læsertal for de danske papiraviser. Dermed er tallene for alle tre efterårsmåneder i hus.

Ser man på de landsdækkende betalingsaviser alene, bød efterårskvartalet – gennemsnittet fra september til november – på fremgang til både Politiken, Information og Kristeligt Dagblad, sammenlignet med kvartalet inden. For både Politiken og Information er der tale om en læserfremgang på syv procent.

Også gratisaviserne Metroxpress og Søndagsavisen øger deres læsertal i perioden. Procentvis er fremgangen størst til Metroxpress.

Blandt de landsdækkende papiraviser, der har mistet læsere i perioden, er tabet størst for Jyllands-Posten. De mister 15.000 læsere svarende til seks procent.

Blandt de regionale dagblade er der læserfremgang til Fyens Stiftstidende og Århus Stiftstidende, mens både Lolland-Falster Folketidende, Nordjyske og JydskeVestkysten fastholder – eller næsten fastholder – deres læsertal fra forrige kvartal.

Online-tallene for oktober måned er endnu ikke kommet. Derfor er online-tallene herunder fra september, ligesom de var i sidste måneds visualisering af læsertallene. 

0 Kommentarer