”Nørdet, men også lidt flabet”: It-journalister vinder Anders Bording-pris

Anders Bording-priserne er netop blevet uddelt. Journalistprisen gik til to journalister fra it-mediet Version2 for at afdække en sikkerhedsbrist, der giver frit spil for at misbruge borgeres digitale identitet. Børneavisen og Sygeplejersken løb med de to andre priser

En klassisk journalistisk afdækning, en levedygtig ny avis og en portrætserie af hverdagens helte.

Sådan kan man sammenfatte de tre projekter, der her til eftermiddag løb med priserne ved årets uddeling af Anders Bording-priserne, der hylder danske specialmedier. Journalistprisen, Medieprisen og den nye Idéprisen skulle uddeles.

Journalistprisen gik til Mads Lorenzen og Christian Østergaard fra it-mediet Version2 for at blotlægge en sikkerhedsbrist med skødesløs praksis med sim-kort i telebranchen, der giver frit spil for at hacke og misbruge almindelige menneskers digitale identitet.

”Det er nørdet, men også lidt flabet. Det er intelligent og fandens effektiv anskuelighedsundervisning. Det er enkelt, men har stor virkning,” sagde juryformand Karsten Kolding i sin tale ved prisuddelingen.

De øvrige nominerede til journalistprisen var Fagbladet 3F’s afsløring af svindel og menneskehandel i historien om kinesiske kokke og NB-Økonomis afsløring af fejl og fortielser i grundlaget for den kommunale udligningsreform.

Børneavisen løb med Medieprisen

Efter Journalistprisen skulle Medieprisen uddeles. Den gives til et specialmedie, der ”i særlig grad er i stand til at ramme sin målgruppe og/eller opbygge en forretningsmodel og derfor kan tjene til inspiration for andre”.

Årets modtager af Medieprisen blev JP/Politikens Børneavisen. Den får prisen for ”at have skabt et levedygtigt og inviterende medie for fremtidens brugere, som skriver til og sammen med børn om alt fra corona til bagedysten, både når det er tungt, og når det er sjovt”.

De øvrige nominerede i kategorien var Djøfbladet og Fagbladet FOA for deres relanceringer.

Corona-portrætter greb den aktuelle situation  

Den sidste pris, der blev uddelt ved dagens prisoverrækkelse, var en ny en af slagsen – nemlig idéprisen.

Idéprisen uddeles til et medie ”for en enestående journalistisk idé, et produkt eller projekt på et specialmedie, som er eksekveret originalt og kreativt og dermed tjener som inspiration for den journalistiske udvikling for andre medier”.

Den gik til fagbladet Sygeplejerskens ”sygeplejerske under corona”-serien med portrætter af hverdagens helte under epidemien. En idé, der egentlig startede i en anden form, før Covid19 gjorde sit indtog.

”På det tidspunkt udvikler I idéen yderligere og skifter selv gear til, at jeres portrætserie griber den presserende situation, som vi som samfund pludselig stod midt i, og som jeres medlemmer måtte spille en betydelig nøglerolle i,” sagde juryformanden i begrundelsen.

De øvrige nominerede til prisen var Samvirkes podcast og Metalmagasinets beslutning om at placere en fotojournalist helt fremme i det redaktionelle arbejde.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Masser af kinesisk mad og over 50 aktindsigter: Sådan afslørede Susanne og 3F mulig menneskehandel">

Masser af kinesisk mad og over 50 aktindsigter: Sådan afslørede Fagbladet 3F mulig menneskehandel

11. DECEMBER 2019

”Hvad sker der?! Hvorfor ansætter I en fotograf?”

28. MARTS 2017