Her er vinderne af Bording-priserne

Fagbladet 3F, Uniavisen og Altinget vandt årets Bording-priser

I dag blev Anders Bording-priserne uddelt for 52. gang. Bording-priserne er specialmediernes hæderspriser og uddeles traditionen tro på Københavns Rådhus.

Der skulle uddeles to priser, men juryen endte med at uddele tre. Den tredje var juryens særpris, som gik til Altinget.

Journalistprisen gik til Asger Havsteen Eriksen, Morten Halskov og Asger Westh fra Fagbladet 3F ”for datajournalistik af højeste karat gennemført med grundighed, interaktivitet og visuelle virkemidler om et emne, der har stor relevans for bladets målgruppe”. Artiklerne handlede om dødsulykker på arbejdspladserne.

Uniavisen, der udgives af Københavns Universitet, vandt Medieprisen for ”et flot layoutet nichemedie såvel digitalt som trykt med fortællelyst og mod til at skabe sammenhængskraft for alle universitetets interessenter. Med stigende læsertal har Uniavisen gjort sig nødvendig i målgruppen gennem en veloplagt, vedholdende, varieret fortælleform, både i ord og billeder”.

Og Altinget fik altså juryens særpris. Juryen har mulighed for at uddele en statuette for en bemærkelsesværdig indsats for specialmedier. Den fik Altinget med ordene ”for at have skabt et medie, der kreativt rendyrker og videreudvikler specialmediets dna og samtidigt at have udviklet en bæredygtig forretningsmodel, og som har dokumenteret sin bæredygtighed".

Juryen bestod af Kristian Lund (formand), Bo Mikael, Claus Skovhus og Mette Schmidt.

De nominerede

På forhånd havde juryen offentliggjort de nominerede til henholdsvis Journalistprisen og Medieprisen.

De nominerede til Medieprisen var Scenario, Videnskab.dk og Uniavisen.

De nominerede til Journalistprisen var: Fagbladet 3F, for artikelserien “Dødsulykkker”, af Asger Havsteen Eriksen, Morten Halskov og Asger Westh. Fagbladet FOA, for artikelserien om “Bosteder”, af Anders Ejby-Ernst. Ingeniøren/Version2, for artikelserien om “Privatliv og overvågning”, af Magnus Bredsdorff og Magnus Boye.

Sidste års vindere

Sidste år gik Journalistprisen til Sybille Hildebrandt, journalist på Dagens Medicin, for hendes afslørende artikler om psykiateren Lars Søndergaard. Begrundelsen lød: ”Sybille Hildebrandt, Dagens Medicin, leverer med sin afsløring af en psykiaters skadelige behandlingsmetoder specialmediejournalistik på højeste niveau til en krævende målgruppe”.

Medieprisen gik sidste år til Realityportalen. Bag sitet står Jeanet Rosenkjær Horstmann, som skabte det i forbindelse med et nyt fag om innovation på journalistuddannelsen på Syddansk Universitet. Hun solgte sidste år Realityportalen til Egmont Publishing, men er fortsat redaktør af mediet.

0 Kommentarer