Moral er godt …

Statsministeren og Ekstra Bladets administrerende redaktør har en fælles forkærlighed for designermøbler.

Statsministeren og Ekstra Bladets administrerende redaktør har en fælles forkærlighed for designermøbler.


Medarbejderne på Ekstra Bladet måtte i løbet af sommeren sige farvel til deres frugtordning. Arbejdsgiverbetalt avis fra andre avishuse er det også slut med. Det er hårde tider, og avisen må rationalisere, hvis den skal undgå fyringer, lød budskabet fra ledelsen. Derfor har det vakt gnaven i krogene på redaktionen, at administrerende redaktør Claus Lunde, der har været med til at indføre besparelserne, selv har haft råd til at indrette sit kontor med nye designermøbler hen over sommeren.

I februar 2012 bragte Ekstra Bladet ovenstående forside. Den handlede om, at Helle Thorning-Schmidt havde købt et hæve-sænke-bord for 40.000 skattekroner, samtidig med at hun prædikede besparelser til befolkningen. I lederen stod der, at det er "god skik, at den, der kalder til sammenhold, også selv yder sit. Ellers risikerer man også selv at blive beskyldt for hykleri".

Helle Thornings hæve-sænke-bord kom fra "det fine, men dyre møbelhus" Paustian, som Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard beskrev det i artiklen. Claus Lundes nye designermøbler er også leveret af Paustian.

Til Journalisten fortæller møbelhuset, at de i løbet af sommeren leverede en Hay stumtjener, en Hay loungestol, et Hay sofabord, et Hay bord, nogle af Paustians egne 2R-reoler og nogle lamper. Møbler, som stemmer overens med de oplysninger, Journalisten har fået fra andre kilder om Claus Lundes nye indretning.

Priserne på de oplyste møbler varierer meget. For eksempel koster de omtalte reoler mellem 1.800 og 12.000 kroner stykket, alt afhængig af hvilken type det er, og en Hay loungestol kan fås for alt mellem 1.500 og 17.000 kroner. Da Ekstra Bladet lavede historien om hæve-sænke-bordet, pointerede avisen, at beløbet ikke var det centrale:

"Det er heller ikke pengene, det handler om. Det handler om det signal, der udsendes, og det er klart og tydeligt: Helle og co. er hyklere," stod der i lederen.

Claus Lunde har ikke ønsket at give en kommentar.

4 Kommentarer

Øjvind Hesselager
7. SEPTEMBER 2012
Re: Moral er godt …

Kære Christian

 Lad mig sige det en kende friskt:

Velkommen i klubben. Information, Politiken, DR, TV 2, Berlingske ... You name it. De synes alle sammen, at Journalisten at kritisk over for lige dem.

Det er vi også. Det skal vi være. Det gælder også kommunikationsbranchen, DJ.

Vi prøver at nå hele vejen rundt.

Tak for dit kritiske bidrag. Således fik Journalisten også sin salve ;-)

Mvh 

Christian Barfoed
7. SEPTEMBER 2012
Re: Moral er godt …

Hej,

 Den her historie blander æbler og appelsiner sammen.

 Tro mig, jeg kan sagtens forstå irritationen over at chefer i sparetider bruger formuer på egne kontorer, og det er  et meget skidt signal at sende til sine medarbejdere, synes jeg.

 Men det, der gør designer-møblerne til en rigtig  god historie i Helle Thorning og regeringens tilfælde, er jo, at det er skatteyder-midler, der bliver brugt - altså vores allesammens penge.

 Hos EB er det vel alene JP/Politikens Hus, der hæfter for pengene - og ikke alle os andre.

Altså, hvis Journalisten, som helt klart har et ekstra kritisk  horn i siden - ofte grænsende til det fordomsfulde, for nu at formulere det diplomatisk :-) -   på de tabloide medier, skal lave kritisk journalistik på EB og BT, synes jeg det er overfladisk og slapt at bruge de midler i jagten, som man BESKYLDER - i dette tilfælde klart uretmæssigt, synes jeg - EB og BT for at bruge.

vh Chr. Barfoed - og i dette tilfælde er det relevant at skrive, jeg arbejder på BT 

birger andersen
6. SEPTEMBER 2012
Re: Moral er godt …

Til redaktøren med ansvar for denne nyhed.

Det er dog en "løs og dårlig" research.

Ved offentlig virksomhed kunne aktindsigt være brugt - men at bede om fakturakopi fra Paustian vil vel altid være at gå "over stregen" i forhold mellem privat kunde og privat virksomhed.
Kunne måske været skaffet fra "muldvarp" i Politikens Hus?

Derfor opfordring til undersøgende journalistik, f.eks. et "anonymt spionbillede" af det nye kontor, samt efterfulgt af opslag i diverse prislister med ordinære salgspriser.
Dette kunne ved journalistens egen indsats givet solide facts om omfang af indkøb og prisniveau.
Øget troværdigheden og artikel med højere troværdighed og substans.

Hvis "Journalisten" ikke kan levere det - så har hele branchen nået bunden.
I den forliggende form er artiklen et eksempel på "moderne lavpandethed og dårlig håndværk".
En typisk artikel, hvor journalistens eget arbejde er "forsvindende lidt egen indsats" og egentlig kun bygget på mikrofonholderi for "løse rygter" (fra unavngivne kilder - der ikke vil risikere noget)og så fulgt af et enkelt telefonopkald til Paustian.
I henvendelse til Paustian overgøres indsatsen - der skulle blot være spurgt, om Paustian kan bekræfe, at der har fundet levering sted.
Der manglede blot rygter og gisninger om evt. rabat/sponsorstøtte fra privat virksomhed til bladhus for at artiklen nåede et absolut nulpunkt på skalaen for "vigtig viden - ligegyldig info".

Med k h og et stænk ironi?

Peter Andreas
6. SEPTEMBER 2012
Re: Moral er godt …
LOL...