Mecom får aftale om overlevelse på plads

Berlingske Media-ejeren, David Montogomerys Mecom Group, kan ånde lettet op. En ny aftale med flere banker er kommet på plads for mediekoncernens massive gæld ligesom en kapitaludvidelse nedsætter koncernens gæld.

Berlingske Media-ejeren, David Montogomerys Mecom Group, kan ånde lettet op. En ny aftale med flere banker er kommet på plads for mediekoncernens massive gæld ligesom en kapitaludvidelse nedsætter koncernens gæld.

Den gode nyhed for også de mange danske aviser under Berlingske Media betyder, at Mecom får udvidet sit kapitalgrundlag med 1,2 mia. kroner gennem en aktieemission på børsen, som bruges til at reducerede Mecoms rentebærende gæld. Herefter vil den være på "kun" 2,6 mia. kroner, skriver Business.dk

Mecoms bestyrelsesformand David Montogomery er yderst tilfreds med aftalen:
"Vores aktionærer og vores banker støtter udsigten til et nyt liv for avisvirksomheden. Det afhænger af vores evne til at gennemføre en ny driftsmodel, opgive de traditionelle arbejdsmetoder i industrien og i stedet fokusere på den kommercielle udnyttelse af indhold på tværs af alle platforme. Mecom agter at fuldføre denne moderniseringsproces inden for et år med henblik på at gøre virksomheden bedst egnet til at drage fordel af et kommende opsving i økonomien," siger han.

3 Kommentarer

Jens Sillesen
23. MAJ 2009
Re: Mecom får aftale om overlevelse på plads

Hvorfor er det en god nyhed for de danske aviser under Berlingske Media? Ville det ikke være bedre for medierne, at Mecom knækkede og selskabet blev likvideret og solgte sine aktiviteter til spotpris? Så ville der være nye ejere med en sandsynligvis sundere økonomi, der havde investeret langt færre penge og dermed havde mindre krav til overskud for at få forrentet kapitalen. Nu har medierne istedet en ejer, der er desperat efter at presse overskuddet op for at overleve på længere sigt. Et overskud, der bare skal fylde et hul fra tidligere tiders risikable investeringer.

Det er ikke Business.dk, der mener, at det er en god nyhed for de danske medier, men Journalisten.dk. Så jeg håber på en forklaring.

Jens Yde
22. MAJ 2009
Re: Mecom får aftale om overlevelse på plads

Jeg spurgte efter en forklaring på Mecom-kursdykket fra finanseksperterne, men nu ser jeg, at både børsen og bankerne holder lukket i dag, fordi det var Kristi Himmelfartsdag i går, så eksperterne holder nok fri.

Efter nogen research har jeg fundet ud af, at Mecom vil udbyde billige aktier, så man kan få 6 stk Mecom til en pris af 1,5 pence stykket for hver  Mecom-aktie, man har af den type, der i morges kostede 5 pence. Chefredaktør Lisbeth Knudsen kan således købe 6 aktier à 1,5 pence for i alt 9 pence, for den ene aktie hun har til værdi på 5 pence. Dermed vil hun eje 7 aktier til en samlet værdi af 14 pence, hvilket er 2 pence pr. stk. Derfor faldt kursen fra 5 i morges og tog retning af 2, men i kraft af en god portion optimisme stoppede faldet ved 50%, altså 2,5, og nu er kursen oppe over 3. Lisbeth Knudsen og andre aktieopkøbere vil på denne måde generere 1,2 mia kroner til Mecom.

Optimismen blandt "investorerne" skyldes ikke mindst, at David Montgomery bebuder større effektivitet på redaktionerne og at forandringerne vil blive hurtigt gennemført.

Her er mediegigantens meddelelse fra i morges.

http://www.londonstockexchange.com/LSECWS/IFSPages/MarketNewsPopup.aspx?id=2163508&source=RNS

Jens Yde
22. MAJ 2009
Re: Mecom får aftale om overlevelse på plads

Ånder lettet op, gør David Montgomery, akkurat som chefredaktør Lisbeth Knudsen gjorde efter regnskabsfremlæggelsen pr. 1. maj, så hun med sindsro kunne se frem til 2013 eller 2014, var det vist.

Siden den gode nyhed kom frem for få timer siden er Mecom-aktien her til morgen faldet 20-25 procent til niveauet omkring kurs 3,7.

Mærkeligt at "investorerne" reagerer negativt, så snart en god nyhed lanceres. Det reaktionsmønster ser vi egentlig tit. Hvordan forklarer finanseksperterne, DJØF og DJ, det?