Det Berlingske Officin forbereder en offensiv omlægning af ressourcerne, der kommer til at minde om forandringerne i DR og TV 2. Hvor man tidligere har betragtet de enkelte medier som selvstændige enheder, så skal alt indhold bruges på kryds og tværs.
Den kommende ny koncernleder af Det Berlingske Officin, som ventes udnævnt om få dage, vil øjeblikkeligt kaste sig over en større omlægning af ressourcerne i hele koncernen. Fremover skal Det Berlingske Officin i langt højere grad se sig selv som en fælles mediekoncern, hvor alt indhold skal kunne bruges på kryds og tværs. Fra Jydske Tidende og De Bergske Blade til Radio 2 samt B.T. Og det i endnu højere grad end tilfældet er i dag, erfarer Journalisten.dk.
Endnu er der ikke meldt noget officielt ud, men tankegangen er følgende:
»Du skal se det som et reelt paradigmeskifte i dagspressen. Det er den samme udvikling, som du har set på TV 2 og DR, som nu kommer til dagspressen. Forskellen bliver blot, at det er noget, der kommer til at ske i tæt samarbejde med medarbejderne.«
Overgangen til den ny måde at opfatte officinet på er allerede i gang. Eksempelvis på Berlingske Tidende, hvor man har etableret en større erhvervsredaktion med medarbejdere fra både Erhvervsbladet, Business.dk og Berlingske Nyhedsmagasin.
Men når Berlingske Tidende næste sommer flytter tilbage til Pilestræde, så vil der i endnu højere grad blive arbejdet ud fra den ny filosofi. Den 1. juli 2008 har været nævnt som fikspunkt, og med mindre ombygningen af hovedsædet i Pilestræde trækker ud, så bliver det dagen for det store skifte.
Generelt gælder, at journalisterne skal se sig som leverandører til alle medieplatforme under Det Berlingske Officin, og derfor giver det også mening med Lisbeth Knudsens styrkede position som ansvarlig for alt indhold på alle platforme. Internt arbejdes der med udtrykket 'content hub'. Samtidig overvejes det, om de enkelte journalister fremover overhovedet skal have deres egen stationære computer og telefon frem for en bærbar og mobil, sådan at alle bliver langt mere fleksible.
Der bliver dog ikke tale om, at blande alle medarbejdere i hele koncernen. Efter de første forsøg med at fusionere forskellige medier har man erkendt, at det er vigtigt, at de enkelte medarbejdere fastholder deres identitet og ejerskabsfølelse i forhold til det enkelte medie, de arbejder for.
»I stedet for bare at tænke nedskæring og nedskæring, hvilket der ikke er nogen langstrakt strategi i, så skal vi i stedet tænke, hvordan kan vi udnytte indholdet på langt flere platforme,« siger en central kilde.
Ifølge Journalisten.dk's oplysninger håber David Montgomery på, at man i Danmark dermed kan komme i gang med at udvikle nye produkter – frem for blot at spare sig til overskud. En af tankerne er at skabe helt nye webuniverser baseret på alt det indhold, som i forvejen produceres i Danmarks største dagbladskoncern.
»Det bliver meget offensivt. Det kan jeg love dig for,« er meldingen.
I sidste uges udgave af programmet 'Mennesker og Medier' på P1 deltog i øvrigt David Montgomery. I udsendelsen bebuder han yderligere rationaliseringer i Det Berlingske Officin. Programmet kan høres her.
(opdateret.)
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.