»Man mærker ikke trætheden, når man sender«

To vækkeure, præcis 41 armbøjninger og egen nøgle til Hovedbanegården i København. Morten Resens arbejdsliv har kørt efter stramt skema som vært på 'Go’ Morgen Danmark'. Se hans typiske dagsprogram her

I snart ni år har Morten Resen været vært på TV 2's 'Go’ Morgen Danmark'. Men i går fortalte han sine 27.000 følgere på Facebook, at han har taget den sværeste beslutning i sit arbejdsliv: At holde en lang pause som morgenvært for at få mere tid til familien.

”Indtil nu har mit familieliv været indrettet efter mig og mit arbejde, og nu synes jeg, at det skal være omvendt,” skrev han.

Til Journalisten beretter Morten Resen om et stramt tidsskema med faste rutiner i de uger, han var på arbejde.

»Man mærker ikke trætheden, når man sender. Der er man bare on a roll. Men når man kommer hjem, skal man passe på, at man ikke sover mere end præcis en time,« siger han.

Det tager hele ens vågne tid

Morten Resen har savnet et helt almindeligt liv, hvor han kan være sammen med venner og familie om aftenen.

»Jeg glæder mig til, at jeg ikke skal stemple ud af livet hver anden uge. Det tager hele ens vågne tid, og man har næsten ikke fri,« siger Morten Resen.

Hans dag begynder midt om natten klokken 2.59, og han skal helst i seng før klokken 21 om aftenen.

»Nogle gange bliver den 22, og så kan jeg godt mærke det næste dag, at det gør nas,« siger han.

Det har været svært for kroppen at skifte døgnrytme mellem arbejdsugen på morgen-tv og ugen, hvor han havde fri.

»Kroppen vænner sig til, at man skal op på et bestemt tidspunkt, men så må man bare sige: »Nej, du skal sove videre,« forklarer han.

Tv med afslappet stemning

Mens hans tid i arbejdsugerne har været skemalagt ned til mindste minut, har han nydt at være vært på 'Go’ Morgen Danmark', fordi det er et tv-program, der giver plads til hygge og improvisation.

»Styrken ved morgen–tv er, at det skal være afslappet. Det gør ikke noget, at man laver en fejl. Det behøver ikke være betonpoleret – det er seerne jo heller ikke selv på det tidspunkt af døgnet,« siger han.

HER ER MORTEN RESENS ARBEJDSDAG

KLOKKEN 02:59

Vækkeurene ringer. Jeg har altid to vækkeure, så jeg ikke sover over mig. Tricket er, at det ene ur skal stå et sted, så jeg er nødt til at rejse mig for at slukke det. Det er heldigvis aldrig sket, at jeg er sovet over mig.

Om aftenen har jeg altid kværnet kaffebønner og hældt vand på kaffemaskinen, så det er klar, når jeg vågner. Mens jeg er i bad, løber kaffen igennem maskinen. Når jeg kommer ud fra badet, hælder jeg kaffen op i en kop, tager præcis 41 armbøjninger, og så har kaffen den rigtige temperatur.

KLOKKEN 03:13

Her kigger jeg altid på uret på komfuret for at se, om jeg holder tiden. Hvis klokken er 03:14, ved jeg, at jeg er lidt sent på den. Jeg kysser min hustru og børn farvel og kører ind til Hovedbanegården. På vej ind til København hører jeg TV 2 News via app’en på min mobil. Det er faktisk mig, der har fået dem til at lave radiofunktionen i app’en, så man kan følge med i News ligesom en radio uden billederne.

KLOKKEN 04.00

Jeg ankommer til Hovedbanegården omkring klokken 4. Jeg har min egen nøgle, fordi der er låst om natten. Der er noget fint ved at gå igennem en hel tom banegårdshal, hvor der måske bare kører en fejemaskine.

KLOKKEN 04:30

Jeg laver altid røræg, når jeg møder ind. Klokken 04:30 gennemgår jeg dagens program med Louise Wolff og dagens redaktør og producer. Man kan godt føle sig lidt halvfuld, selv om man ikke har drukket noget, fordi det er så tidligt.

KLOKKEN 05:00
Jeg sætter mig sammen med journalisten, der har morgenvagten, og skriver tekster, oplæg og stikord til det, der mangler i programmet.

KLOKKEN 06:00

Sminke

KLOKKEN 06:15

De første gæster ankommer, og vi øver starten på programmet.

KLOKKEN 06:30 til 09:30

Vi sender tre timer. Det er lang tid. Jeg laver nok 8-10 historier, nogle gange 12 forskellige programpunkter på en dag. 

KLOKKEN 09:30

Debriefing.

KLOKKEN 10:00

Kører ud til redaktionen på Nordisk Film i Valby for at være med til redaktionsmødet til næste dags program.

KLOKKEN 11:30

Jeg kører hjem og sover en time fra klokken 12 til 13.

KLOKKEN 13:00

Ringer til redaktionen for at høre, om der er sket noget nyt. Når ungerne kommer hjem, slukker jeg telefonen.

KLOKKEN 16

Begynder at kigge på de første historier

KLOKKEN 19:00

Efter aftensmaden sætter jeg mig foran computeren, omkring klokken 19 siger jeg godnat til børnene og arbejder videre indtil klokken 20-21.

KLOKKEN 21:00

Jeg plejer at gå i seng mellem klokken 20 og 21. Nogle gange bliver den 22, og så kan jeg godt mærke næste dag, at det gør nas, når jeg kommer hjem.
Før jeg går i seng, kværner jeg kaffebønnerne og hælder vand på kaffemaskinen.

0 Kommentarer