Licitationen stormer frem, de store dagblade halter

Mens næsten alle landsdækkende dagblade taber læsere, så stormer byggeriets dagblad Licitationen frem. Jyllands-Posten står som taberne blandt betalingsaviserne. De nyeste læsertal fra TNS Gallup er kommet

Kun to landsdækkende dagblade går frem i den nyeste opgørelse af læsertal fra TNS Gallup, hvor man kan sammenligne læsertallene i 2. halvår 2012 med samme periode året før. Søndagsavisen, der har fået knapt fem procent flere læsere, og dagbladet Licitationen, der er gået fra 12.000 til 15.000 læsere – en fremgang på hele 25 procent.

Læsertallene gælder udelukkende dagbladenes papirudgaver.

 

Fremgang

Torben Sigh, ansvarshavende chefredaktør på Licitationen, mener, at det er bladets fokus på målgruppen, der trækker nye læsere til.

»Jeg tror, at vi gør det, og det kan godt lyde højpandet, men vi koncentrerer os om vores målgruppe og skriver egenudviklede historier i vid udstrækning, som gør, at de mennesker, der har en interesse i det felt vi ligger i – altså bygge- og anlægssektoren – de fatter interesse for vores medie,« siger Torben Sigh til journalisten.dk.

Hvad betyder det for jer?

»Det betyder, at vi har noget at arbejde med, og så bekræfter det os i, at vi nok er på rette vej. Så vi vil forsøge at fortsætte med at blive mere faglige, saglige og grundige omkring den journalistik, vi laver. Der er jo altid plads til at forbedre et produkt, og det er det, vi arbejder med, hver dag.«

 

Modgang

Tallene bekræfter samtidig, at det står meget sløjt til med læsernes opbakning til de landsdækkende hverdagsaviser på papir.

Information, Politiken, Kristeligt Dagblad og Børsen har tabt mellem fire en halv og godt seks procent af læserne fra 2. halvår 2011 til 2. halvår 2012.

Berlingske, BT og Ekstra Bladet har mistet mellem otte og ni procent af læserne.

Jyllands-Posten har tabt næsten 12 procent af publikummet på papir, hvilket er næsten dobbelt så meget som gennemsnittet af Information, Politiken, Kristeligt Dagblad, Børsen, Berlingske, BT og Ekstra Bladet.

Allerværst står det til hos gratisaviserne MetroXpress og 24timer. De har mistet henholdsvis knapt 14 og 19 procent af læserne.

 

Journalisten.dk har forgæves forsøgt at indhente kommentar fra chefredaktørerne på Jyllands-Posten og 24timer, der altså er den betalingsavis og den gratisavis, der har oplevet størst modgang.