Lady Gaga er redaktør på MetroXpress i dag

Lady Gaga er gæsteredaktør på MetroXpress. Hun har blandt andet sat fokus på homoseksuelles rettigheder og tiltaler læserne "Kære monstre". Læs hendes leder her.

Lady Gaga er gæsteredaktør på MetroXpress. Hun har blandt andet sat fokus på homoseksuelles rettigheder og tiltaler læserne "Kære monstre". Læs hendes leder her.

Det er ikke første gang, MetroXpress har en gæsteredaktør. Men popfænomenet Lady Gaga har alligevel en helt særlig fremgangsmåde. Hun er gæsteredaktør på den udgave af MetroXpress, der uddeles på gaderne i dag.

Hun indleder sin leder med ordene: "Kære monstre. Lad din identitet være din religion."

Hun fortæller også i lederen om sit og MetroXpress' mål med dagens avis:

"I avisen kan du se en tilgang til diskrimination og lighed, der opfordrer til samhørighed gennem den menneskelige kamp, vi alle deler. MetroXpress og jeg vil inderligt bede alle jer, som måske ikke påvirkes af disse udfordringer, til at hjælpe med at udbrede opmærksomheden om dem, der har det hårdt, og at handle som omsorgsfulde, medfølende kræfter over for dem, der behøver det," skriver Lady Gaga.

I dagens avis har MetroXpress blandt andet sat fokus på homoseksuelles rettigheder i en længere artikel.

MetroXpress' danske chefredaktør, Jonas Kuld Rathje, har tidligere fortalt om sine forventninger til gæsteredaktøren i et interview med Journalisten.dk.

Hvad er dine forventninger til Lady Gaga som gæsteredaktør?

»Store, men ikke så præcise. Jeg ved ikke, hvad hun finder på, og det er en del af konceptet. Vi har før arbejdet med gæsteredaktører, for eksempel satte danske Outlandish et stort aftryk på avisen. Det er en meget sjov ting og meget sundt at komme lidt ud af vane og se, hvad andre er opmærksomme på,« sagde Jonas Kuld Rathje.

Også øverste chef i Metro International, Per Mikael Jensen, har kommenteret valget af gæsteredaktør på Journalisten.dk. Det gjorde han i en kommentar. Her slog han blandt andet fast, at Lady Gaga ikke får penge for at være gæsteredaktør.

"Var det vores forslag? Ja. Ser jeg frem til det? Umådeligt. Ved jeg, hvordan det ender? Overhovedet ikke. Er det sjovt? Ja. Glæder jeg mig til at se, hvad det betyder for pick-up rate og besøg på vores hjemmesider? Mmmmm….ja, ok da. Sidder vi (herunder knaldhamrende-dygtige Jonas) med sidste finger på knappen, inden pdf-filerne ryger til trykning? Ja," skrev Per Mikael Jensen også.

0 Kommentarer