Kongen af dansk digital-tv vandt Irland

Det svenskejede Boxer TV, som i marts fik til opgave at drive fremtidens digitale tv i Danmark, har netop vundet samme opgave i Irland.

Det svenskejede Boxer TV, som i marts fik til opgave at drive fremtidens digitale tv i Danmark, har netop vundet samme opgave i Irland.

Boxer øger dermed sin markedsandel betragteligt. I 10 år har Boxer været til stede i Sverige, og nu har selskabet altså fået licens til at etablere og drive tilsvarende jordbaserede digitale tv-sendenet i både Danmark og Irland.

»Med den irske licens har Boxers internationale ekspansionsstrategi for alvor vist sig bæredygtig,« meddeler selskabet.

Licensen i Irland har som den danske en varighed på 12 år, og den blev vundet sammen med Communicorp, som er ét af Irlands største medieselskaber.

»Boxer har i Sverige vist sig i stand til at etablere og drive et digitalt, jordbaseret tv-sendenet og til at gennemføre den digitale overgang på en sikker og problemfri måde. Den viden og kompetence var afgørende både i Danmark og i Irland, da man valgte at tildele de digitale tv-licenser til Boxer,« udtaler adm. direktør Steen Ulf Jensen fra Boxer TV i en pressemeddelelse.

I Danmark indebærer Boxers indtog, at der angiveligt kommer to helt nye danske tv-kanaler samt tv til mobiltelefonen. Det er i hvert fald, hvad Boxer lovede i marts måned.

Boxer digitaliserer det danske tv-sendenet den 1. november næste år, hvorefter samtlige danske husstande for første gang bliver i stand til at modtage et stort og varieret udbud af tv-kanaler ved hjælp af en almindelig antenne.

0 Kommentarer