Klummeskribent: Den Korte Avis har stjålet min tekst

Ralf Pittelkow beklager, at klumme fra Politiken endte i Den Korte Avis. "Det er min fulde tekst, og det er tyveri," siger klummeskribent. ”Vi er normalt nøjeregnende med, at referater fra andres artikler holdes i en begrænset form,” forklarer Ralf Pittelkow

Karen Jespersen og Ralf Pittelkows Den Korte Avis bliver kritiseret for at overtræde ophavsretsloven af Politikens klummeskribent Kim Ravn-Mortensen. Han har tidligere arbejdet som lokal- og freelancejournalist, og skriver nu klummer for Politiken om sit nye job som buschauffør.

I den seneste klumme på Politiken.dk søndag er overskriften ”En buschaufførs oplevelser: Jeg knepper din mor, jeg knepper din hund, jeg knepper din ged”.

Her skriver Kim Ravn-Mortensen om de trusler med seksuelle overtoner ”fra vores nye landsmænd”, han har oplevet som københavnsk buschauffør.

Men i går blev han gjort opmærksom på, at klummen også var bragt i Den Korte Avis.

”Jeg kunne se, at Den Korte Avis havde bragt hele teksten og kun skrevet nogle få bemærkninger ind. Det er min fulde tekst, og det er tyveri,” siger Kim Ravn-Mortensen.

Har sendt en faktura

I går ringede han til Den Korte Avis og fik fat i en telefonsvarer. Han har desuden sendt en mail med en faktura.

”Hvis de vil bringe teksten, må de også være parat til at betale for den,” mener han.

Fakturaen lyder på det beløb, Kim Ravn-Mortensen fik fra Politiken for klummen + 100 procent.

Kim Ravn-Mortensen er ikke begejstret for, at det netop er Den Korte Avis, der har brugt teksten.

”Jeg vil ikke spændes for deres vogn og deres paranoia over for andre mennesker,” siger han.

DKA beklager

Den Korte Avis' redaktør Ralf Pittelkow har i dag beklaget fejlen over for Kim Ravn-Mortensen i en mail, som Pittelkow også har fremsendt Journalisten.

”Vi er normalt nøjeregnende med, at referater fra andres artikler holdes i en begrænset form og bliver sat ind i en ramme, som vi selv formulerer. Vi beklager, at det ikke er sket denne gang, selv om det skal understreges, at vi havde fuld kildeangivelse og link til din artikel," skriver Ralf Pittelkow til Kim Ravn-Mortensen.

Ralf Pittelkow lover Kim Ravn-Mortensen at overføre de penge, han har til gode allerede i dag.

DKA indgik forlig i 2013

I et forlig mellem Den Korte Avis og Dansk Journalistforbund fik en række DJ-medlemmer i 2013 erstatning fra Den Korte Avis for artikler og fotos anvendt i strid med ophavsretsloven.

Om den sag skriver Ralf Pittelkow i dag til Journalisten, at Den Korte Avis i opstartsfasen havde en mand tilknyttet, som sendte artikler ind til publicering.

”Det blev så klart, at et antal artikler fra hans hånd var afskrift fra andre danske medier uden kildeangivelse. Vi afbrød på den baggrund samarbejdet med manden,” forklarer Pittelkow.

Kim Ravn-Mortensen har i en årrække arbejdet som journalist på Politikens Lokalaviser, som freelancejournalist og som underviser i journalistik. Siden februar 2016 har han været buschauffør i København

Om reaktionen fra Den Korte Avis siger han:

”Det er jeg glad for. Men man kan også sige, at det manglede bare,” siger han.

0 Kommentarer