Den Korte Avis mister mediestøtten

Medienævnet tager mediestøtten fra Den Korte Avis, fordi den ikke lever op til kravet om at have mindst tre medarbejdere. »Det gode ved Medienævnet er, at der er nogle meget formelle og enkle regler,« siger DJ-formand Lars Werge (Opdateret kl. 14.50)

Det indvandringskritiske medie Den Korte Avis har haft nogle turbulente uger med annoncørflugt, og nu mister mediet også sin offentlige mediestøtte.

I år fik Den Korte Avis 86.000 kr. i mediestøtte, men det er slut fra 2017, bekræfter chefredaktør Ralf Pittelkow. Den Korte Avis lever nemlig ikke op til kravet om, at et medie skal have medarbejdere svarende til mindst tre årsværk for at få mediestøtte.

”Vi har haft en midlertidig dispensation fra kravet til ansatte. Denne dispensation er udløbet," oplyser Ralf Pittelkow i en skriftlig kommentar til netavisen Altinget.

Stifterne af Den Korte Avis, ægteparret Ralf Pittelkow og Karen Jespersen, er de eneste medarbejdere på Den Korte Avis. 

DJ ønsker fortsat krav om tilmelding til Pressenævnet 

Det er Medienævnet under Kulturministeriet, som uddeler mediestøtten, og hos Dansk Journalistforbund (DJ) tager man nævnets beslutning til efterretning.

»Det gode ved Medienævnet er, at der er nogle meget formelle og enkle regler, og hvis man kan leve op til dem, kan man få mediestøtte uden skelen til indholdet. Og kan man ikke det, så mister man mediestøtten,« siger formand Lars Werge.  

DJ har gennem længere tid været kritiske over for, at Den Korte Avis får mediestøtte, fordi mediet ikke er tilmeldt Pressenævnet og dermed ikke underlagt de presseetiske regler.  

Lars Werge slår fast, at Dansk Journalistforbund fortsat er fortaler for, at der bliver indført et krav om, at man skal være tilmeldt Pressenævnet for at kunne få mediestøtte.

»Journalistik handler om at være fair og have en objektivitet i sin metier. At man eksempelvis giver folk mulighed for genmæle, hvis man bringer belastende oplysninger om dem. Og Den Korte Avis er ikke det eneste medie, der modtager mediestøtte uden at være tilmeldt Pressenævnet. Derfor er der tale om en generel opfordring fra os, som ikke kun handler om Den Korte Avis,« siger Lars Werge.  

Nægter at tilmelde sig Pressenævnet

Den Korte Avis og en række andre digitale medier er ikke tilmeldt Pressenævnet. Det skyldes blandt andet, at det kun er printmedier, som automatisk er tilmeldt Pressenævnet.

Men Den Korte Avis’ redaktør, Ralf Pittelkow, har tidligere afvist i klare vendinger at tilmelde sit medie til Pressenævnet, fordi han frygter at blive oversvømmet af politisk motiverede klager.

»Vi har nået den konklusion, at vi ville blive overvældet af sager. Hvis vi var tilmeldt, ville man fra venstrekanten i en uendelighed finde på alle mulige sager, og uanset hvordan det gik med dem, ville det klæbe til os, at vi havde en helvedes masse sager ved Pressenævnet,« sagde Ralf Pittelkow for nylig til Berlingske.

Kristeligt Dagblad og Information er topscorere 

Du kan se hele listen over modtagere af redaktionel produktionsstøtte i 2017 her:

Som sædvanligt er Kristeligt Dagblad og Information de to medier, der modtager mest og næstmest i støtte. Se de to, der modtager flest støttekroner, her:

Læs mere om vilkårene for at få mediestøtte her:

 

Opdateret klokken 14.50: Graf med de 10 største modtagere af mediestøtte tilføjet.

4 Kommentarer

Bent Andersen
20. DECEMBER 2016
Brødnid..De " etablerede"
Brødnid..De " etablerede" politisk korrekte medier, papir- såvel som æterbårne, mister læsere og annoncører. Hvorfor? fordi de forholder læserne for livets realiteter. Og hvis de , nødtvunget, føler sig tvunget til at omtale en sag, er den floromvundet og undskyldende.
Derfor har "denkorteavis.dk" succes. Det er efterhånden det eneste medie, der orienterer danskerne, på en absolut sober måde, om hvad der pågår i Danmark. Påvis venligst det had som visse journalister har så travlt med at pådutte DKA. Hvorfor er medlemmer af " journalistisk venstreparti" så enøjede? Prøv, undtagelsesvis at være objektiv og tag de " farvede" briller af. Ovennævnte er naturligvis beregnet som et læserindlæg i Journalisten. Men det kræver en vis form for format, at offentliggøre det.
Michael Kjærgård
19. DECEMBER 2016
Ups. De er tilmeldt under
Ups. De er tilmeldt under navnet piopio. My bad. Men uanset de synes jeg ikke jeg har hørt eller set Lars Werge være efter andre end Den Korte Ralf og Den Korte Karen?
Michael Kjærgård
19. DECEMBER 2016
Nu har jeg gjort lidt af
Nu har jeg gjort lidt af Journalistens arbejde og konstateret at Netavisen Pio har fået mediestøtte i år uden at være tilmeldt Pressenævnet. Kommer formanden så efter dem, eller gør det ikke noget fordi farven er en anden?
Michael Kjærgård
19. DECEMBER 2016
Hvem er de andre medier der
Hvem er de andre medier der får mediestøtte uden at være tilmeldt Pressenævnet?