Som Journalisten kunne fortælle tidligere på ugen, skal Jysk Fynske Medier skære i alt syv fotostillinger. Dermed kom der tal på sparerunden, som skal finde 5 mio. kr. i mediehusets fotoredaktion.
I dag fredag faldt det på plads, at de fyrede fotografer vil blive tilbudt delvis fritstilling med løn. Det betyder, at fotograferne får op til tre måneder af opsigelsesperioden med fuld løn.
Beslutningen udsprang af et medarbejdermøde i Vejle onsdag aften, hvor medarbejderne på tværs af Jysk Fynske Medier mødtes for første gang. Her drøftede de sparerunden, og tillidsrepræsentant Per Schultz-Knudsen fortæller, at medarbejderne havde to primære bekymringer: Kan de fyrede blive fritstillet? Og kan ledelsen forklare strategien for Jysk Fynske Mediers redaktionelle linje?
”Der kom en masse gode input til os tillidsfolk fra kollegerne. En af de væsentlige ting var, at fotograferne, som bliver fyret eller tager en frivillig fratrædelse, skal fritstilles. Der er jo ikke så mange pressefotograf-jobs at få længere, så kollegerne skal ud og etablere freelancebureauer. Det er svært, hvis man arbejder fuldtid samtidig,” siger Per Schultz-Knudsen.
To kritikpunkter på stormøde
I forhold til strategien, ytrede medarbejderne tvivl om, hvor gennemtænkt den er i Jysk Fynske Medier.
”Det var et stærkt budskab på mødet, at medarbejderne har behov for at møde ledelsen og høre, om der er en strategi for udviklingen af det redaktionelle område. Mange føler, at det er hovsa-løsninger, der bliver fundet. Man savner en helhed i beslutningerne,” forklarer Per Schultz-Knudsen.
Tillidsfolkene gik til ledelsen med de to budskaber. Og dem har ledelsen lyttet til.
I næste måned vil ledelsen besøge de forskellige arbejdspladser i koncernen og diskutere strategien bag spareplanen.
I forhold til fritstillinger, har ledelsen delvist imødekommet ønsket fra medarbejderne. På et møde i dag fredag mellem tillidsfolk og ledelse blev parterne enige om vilkårene for fritstillinger. Det betyder, at de fotografer, som må forlade Jysk Fynske Medier, er fritstillet med løn per 1. januar 2018.
Fyringerne effektueres den 31. august.
”Ledelsen mente ikke, at man kunne undvære dem før,” forklarer Per Schultz-Knudsen.
Op til tre måneders fritstilling med løn
De fleste fotografer har været i huset så længe, at de vil have syv måneders opsigelse, forklarer han. Det betyder altså, at de skal arbejde i fire måneder af opsigelsesperioden og er fritstillede de sidste tre måneder.
”Jeg synes, det er en rigtig god ordning. Selvfølgelig havde vi helst set, at de blev fritstillet fra første dag, men det her er bedre end at arbejde i alle opsigelsesmånederne, som hidtil har været ledelsens linje,” siger han.
I næste uge har tillidsfolk og ledelse et nyt forhandlingsmøde, hvor Per Schultz-Knudsen forventer, at fordelingen af fyringer og frivillige fratrædelser vil blive præsenteret.
Som Journalisten tidligere har beskrevet, betyder sparerunden at Jysk Fynske Mediers fælles fotoafdeling nedlægges. Fotograferne tilknyttes direkte til de mediehuse, hvor de arbejder. De tre stillinger som fotochefer nedlægges, men Per Schultz-Knudsen understreger, at det ikke betyder, at de tre fotochefer er blandt de fyrede. De kan også vende tilbage som almindelige fotografer i koncernen.
To har søgt frivillig fratrædelse
Indtil videre har to søgt om frivillig fratrædelse. Deadline er mandag morgen klokken 8.
Når ledelsen har præsenteret fordelingen af fyringer, skal der præsenteres en ny plan for fordelingen af fotografer. Journalisten har tidligere forklaret, hvor Jysk Fynske Mediers fotografer sidder i dag. Det kan du få overblik over her.
I forbindelse med den nye fordeling af fotografer, har medarbejdere og ledelse aftalt, at hver enkelt fotograf kan ytre ønske om, hvor vedkommende gerne vil arbejde. Ledelsen vil herefter fordele dem.
Kan det ende med, at en fotograf skal flyttes helt fra Randers til Svendborg?
”I princippet ja, men vi har fået en tilkendegivelse fra ledelsen om, at de vil bestræbe sig på at lytte til fotografernes ønsker og flytte folk kortest muligt.”
De fotografer, der skal flyttes, vil blive varslet inden 1. oktober. Den nye struktur i Jysk Fynske Medier forventes implementeret 1. januar 2018.
Chefredaktør Peter Orry oplyser, at ledelsen ikke ønsker at lade sig interviewe, før efter fyringerne er gennemført.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.