Ikke mere tv backstage i Randers FC

”Der kommer et nyt persongalleri i Randers FC, og derfor har klubben ønsket at stoppe.”  Sådan forklarer Discoverys Christian Thye-Petersen fodboldklubbens Randers FC’s beslutning om at trække sig fra prisvindende dokumentarserie ’Superliga Backstage’

Der er slut med at komme bag kulissen og opleve dramaet på nærmeste hold i den nedrykningstruede superligaklub Randers FC.

Klubbens bestyrelse har besluttet, at Randers FC ikke længere skal være med i Discoverys prisbelønnede tv-dokumentarserie, ’Superliga Backstage’.

For en uge siden fyrede Randers FC den flamboyante træner, hollandske Ricardo Moniz. Kort efter valgte den sportslige og kommercielle direktør, Michael Gravgaard, at opsige sin stilling.

”Der kommer et nyt persongalleri i Randers FC, og derfor har klubben ønsket at stoppe”, forklarer Christian Thye-Petersen, ledende redaktionschef på Discovery Networks, som står bag serien.

Sidsteplads har sat sine spor

Christian Thye-Petersen respekterer klubbens beslutning.

”Sådan et projekt kan kun lykkes, hvis begge parter er 100 procent indstillet på det, så vi vil egentlig bare takke Randers FC for de visioner og den professionalisme, som førte til projektets tilbliven,” skriver han.

Randers FC’s bestyrelsesformand, Per Hastrup, forklarer på klubbens hjemmeside, at man fra starten vidste, hvad man gik ind til, da man sagde ja til samarbejdet med Discovery.

Men man vidste ikke, at Randers FC ville ligge på sidstepladsen i Superligaen med 14 point efter 19 kampe.

”Det sætter sine spor at tabe så mange kampe, som vi har gjort, og da vi nu bevæger os ind i en ny fase med nye folk i Randers FC, har vi valgt at sige tak for samarbejdet for denne gang i god ro og orden,” udtaler Per Hastrup på klubbens hjemmeside.

Tæt på dramaet

Til Ekstra Bladet har han uddybet:

”Det siger sig selv, at det har været med til at skabe opmærksomhed omkring Randers FC, men når vi ligger, som vi gør, så er det altså helt vildt irriterende, at der konstant er tv inden for dørene,” forklarede Per Hastrup.

I 'Superliga Backstage: Randers FC' er seerne kommet usædvanligt tæt på dramaet og konflikterne på direktionsgangen, blandt spillerne og i bestyrelsen i den nedrykningstruede klub.

”Suverænt fjernsyn”

I oktober 2017 skrev Dagbladet Information i en anmeldelse af dokumentarserien:

”Det er svært at forestille sig, at det skulle være særlig seværdigt, men det er det. Det er fremragende.” 

Michael Ravn, tidligere kommunikationschef i fodboldklubben Silkeborg IF, betegnede over for Journalisten i december 2017 serien som ”fuldstændigt suverænt fjernsyn – noget af det mest interessante, der er lavet om Superligaen i mange år”.

I weekenden vandt ’Superliga Backstage’ prisen for ’Årets Sportsprogram’ ved uddelingen af TV-prisen.

Serien kan blandt andet ses på Canal 9’s Facebook-side.

0 Kommentarer