Stort tv-eksperiment: 100 kameraer, 80 locations – én dag

Onsdag filmede produktionsselskabet United TV 80 forskellige steder i Danmark. »Jeg kender ikke noget dansk én-dags-dokumentarprojekt, der er så stort som det her,« siger producenten. Programmet bliver sendt på TV 2 og skildrer sundhedsvæsenets prioriteringer

I sidste uge filmede produktionsselskabet United TV 80 forskellige steder i Danmark. Der blev brugt over 100 kameraer – nogle betjent af fotografer, andre fastmonteret – til at dokumentere en helt almindelig dag i det danske sundhedsvæsen. Programmet bliver senere sendt på TV 2.

»Jeg kender ikke noget dansk én-dags-dokumentarprojekt, der er så stort som det her,« siger producent Mads Lund fra United TV om projektet, der bygger på det engelske tv-format 'Keeping Britain Alive', sendt på BBC.

Optagelserne fra de mange locations betyder, at tv-seerne kommer til at møde det danske sygehusvæsen på en måde, de ikke har set før. Der var nemlig fotografer i alle dele af landet – fra afdelinger med avanceret kirurgi på Rigshospitalet til det lille lægehus på Fejø, den praktiserende læge i Sønderjylland og skadestuen i Vendsyssel.

Mere end blå blink

Mads Lund siger, at de mange kameraer giver en unik mulighed for at skildre de prioriteringer, der bliver truffet i sundhedsvæsenet.

»Vi viser fordelingen af ressourcer, når vi krydsklipper mellem det lille lægehus på Fejø, som ikke har særligt mange patienter, til kvinden på cancer-ventelisten. Hvor meget skal samfundet bruge på læger på små øer i forhold til for eksempel lægeambulancer og helikoptere,« siger han.

Dermed hæver serien sig over de kendte blå blink-serier, mener han.

»En traditionel skadestueserie handler om den enkelte medarbejders møde med patienterne. Det er små, nære historier, som er godt tv. Den slags historier har vi også, men vi kan også vise de ofte store forskelle, der ligger i prioriteringer på sundhedsområdet,« siger han.

Han forklarer, at de fleste kamerahold bestod af en fotograf og en tilrettelægger. Derudover har nogle VJ’s arbejdet på egen hånd.

Må lease en server til optagelserne

Mads Lund fortæller, at det var en udfordring at skaffe så mange journalister og fotografer, som projektet krævede.

»De sidste blev hyret ind få dage før, når vi fik tilsagn om, at vi kunne komme ind nogle af de steder, vi ønskede. Heldigvis er vores branche velsignet af, at der er mange freelancere, og nogle kunne springe til med kort varsel. Jeg tror, at nogle af de andre produktionsselskaber har haft svært ved at få fotografer den dag,« siger han.

Nu venter klippefasen. Materialets omfang er kolossalt. 10 mennesker klipper i første omgang materialet ned. De bliver ledet af fire såkaldte post-producere, inden tre-fire A-klippere gør det færdigt, forklarer Mads Lund.

»Vi har måttet lease en helt ny server, som er lige så stor som den, vi har i forvejen. Materialet fylder næsten lige så meget som alt det, vi laver på et år,« siger han.

2 Kommentarer

Jakob Pedersen
23. SEPTEMBER 2014
Hvad er din pointe, Christian
Hvad er din pointe, Christian?
Christian Vangsø Bentsen
23. SEPTEMBER 2014
100 kameraer, 80 locations,
100 kameraer, 80 locations, flertallet af kamera-holdene bestod af én fotograf og én tilrettelægger. 10 grovklippere superviseret af 4 "post-producerer" inden enten 3 eller 4 A-klippere lander molevitten.

Producenten har, og det er virkelig vildt det her, måtte lease én server der er "lige så stor som den vi har i forvejen".

100 kameraer... 80 locations... Sendes på TV2 der jo er privat. Hvorfor ikke? Det lyder da vildt plausibelt... Ikk´sandt?