”Her går mange i sandaler”

Hvor tit ser du kolleger i sandaler? Vi spurgte Marie Barse, freelancejournalist med fast tilknytning til videnskab.dk  

”Herinde på videnskab.dk er der mange, der går i sandaler, når vejret er til det. Jeg har selv to par sandaler: Et par Birkenstock og et lidt pænere par med en rem om anklen.”

Hvad kan du godt lide ved sandaler?

”Når det er varmt, er det irriterende at have lukkede sko på. Med sandaler kommer der luft til fødderne. Det kan jeg godt lide. Fødder er jo noget lidt underligt noget, fordi det er en del af kroppen, man normalt ikke ser så meget. Faktisk synes jeg, at tæer er lidt grimme, og jeg har ikke specielt pæne fødder. Men det generer mig ikke at have sandaler på.”

”På en anden arbejdsplads havde jeg engang en chef med meget sure tæer. Vi arbejdede tæt sammen i et lille lokale, og når han på en varm dag tog skoene af – og det gjorde han ofte – lugtede det virkelig dårligt. Han burde have brugt sandaler i stedet. Jeg tror, det er nemmere for kvinder at gå i sandaler. Når mænd har sandaler på, får de et mere loose udtryk. Og det er jo nærmest umuligt at kombinere sandaler med et jakkesæt, mens kvinder sagtens kan tage en pæn kjole på til sandaler.”

Har du en holdning til, om man må have sokker i sandalerne eller ej?

”Jeg synes, det ser dumt ud med sokker i sandaler. Jeg ville aldrig selv gøre det. På den anden side ville jeg nok heller ikke studse over det, hvis andre gjorde det.”

Foto: Tuala Hjarnø

 

0 Kommentarer