Der er grund til bekymring, Jacob Nybroe

Shorts og sandaler fylder mere end slips, når DJ-medlemmer går på arbejde. Men vores påklædning er præcis, som den skal være – synes vi selv. JP’s chefredaktør Jacob Nybroe anbefaler medlemmerne at lægge vejen forbi Louis Nielsen

Jyllands-Postens chefredaktør, Jacob Nybroe, meddelte medarbejderne den 20. april 2018, at mændene på JP ikke må gå i shorts, og at kvinder skal holde sig fra miniskørter og hotpants.

”Vi er på en arbejdsplads – ikke en campingplads,” forklarede Jacob Nybroe, der tidligere var chef på TV 2 Nyhederne – hvor shorts også er forbudt.

Han indførte den nye stilguide på årets første varme dag. Timingen var ikke tilfældig.

”Mit fine kontor vender ud mod parkeringspladsen, hvor jeg kunne se shortsfolket defilere forbi på den første lune dag. Det virkede som en god dag at gøre det på,” forklarer Jacob Nybroe i en mail til Journalisten:

Illustration: Rasmus Meisler

”Jeg ville meget nødigt have en kræftdiagnose afleveret af en læge i badeshorts. Eller låne to millioner kroner i banken fra en type, der har afbrudt sin grillfest for at passe jobbet. Andre er måske ligeglade.”

Nyheden om JP’s dresscode kom tilfældigvis samtidig med, at Journalisten i en undersøgelse spurgte medlemmerne, hvordan de og kollegerne klæder sig på jobbet. Er det ok at gå med sandaler? Hvor almindeligt er det egentlig at se mænd i bare ben?

1.487 svarede på vores spørgsmål om identitet, påklædning og livsstil. Og undersøgelsens resultater viser, at chefer som Jacob Nybroe, der ønsker at udrydde shorts, står over for en stor opgave.

Mere praktisk end fin og formel

27 procent oplyser, at det er ”almindeligt” at se mandlige kolleger i bare ben. 52 procent svarer, at ”nogle få mandlige kolleger” går rundt med bare ben. Lægger man de to tal sammen, giver det 79 procent, der er vidner til mænd i shorts i arbejdstiden.

Samlet set dokumenterer Journalistens undersøgelse, at DJ-medlemmers tøjkollektion er mere praktisk end fin og formel. 

Illustration: Rasmus Meisler

Cowboybukser er en del af standardgarderoben stort set alle steder, og det er mere almindeligt at gå i sandaler end med slips.  

Faktisk er der en udbredt tilfredshed med medlemmernes valg af tøj og sko.

”Vores påklædning er præcis, som den skal være,” lyder det fra 49 procent.

Forelagt tallene forsikrer Jacob Nybroe, at han ikke har noget ønske om at være hele branchens øverste tøjmyndighed.

”Men hvis hovedparten af medlemmerne i DJ svarer, at de er godt tilfredse med deres påklædning, skulle de nok være gået til Louis Nielsen før deltagelse i Journalistens måling,” skriver han. 

Den populære sandal

Jacob Nybroes stilguide på Jyllands-Posten omhandlede ikke fodtøj. 

Det gør Journalistens undersøgelse. Og tallene viser, at campingfolkets foretrukne fodtøj, sandalen, har gjort sit indtog på mange arbejdspladser.

Hele 36 procent af medlemmerne i undersøgelsen svarer nemlig, at det er ”helt almindeligt” at se kolleger i sandaler på jobbet. Oveni skal lægges 44 procent, der har set ”nogle få kolleger” gå med sandaler.

Jacob Nybroe, kunne du være fristet til at inddrage sandaler, eller er det allerede en del af regelsættet på Jyllands-Posten?

”Jeg er foreløbig ikke fristet af yderligere. Kun af den sunde fornuft,” svarer Jacob Nybroe. 

Hvis nogen drømmer om DJ-medlemmer i smartere tøj, kan de muligvis finde trøst i, at medlemmerne faktisk er parate til at ændre tøjstil, når de for eksempel skifter arbejde.

18 procent fortæller, at de skiftede tøjstil, sidst de fik et nyt job. 

Et medlem droppede for eksempel de korte bukser, da han blev kommunikationsrådgiver. 

”Jeg har ellers altid været en shorts-mand, men det har jeg lagt lidt på hylden,” skriver han i et fritekstsvar i undersøgelsen.

En kvinde traf denne beslutning: ”Da jeg kom på TV 2, begyndte jeg at gå med bh.”

Også på Jyllands-Posten er det lykkes at skabe en tøjmæssig kulturændring med den nye dresscode.

”Det går fremragende med at efterleve instruktionerne. Jeg har ikke noteret overtrædelser,” forklarer Jacob Nybroe. 
 

0 Kommentarer