Her bliver Syrien-reporter beskudt

AFP's bureauchef Sammy Ketz endte i snigskyttes skudlinje. Flere og flere journalister bortføres eller dræbes i forbindelse med den syriske borgerkrig

Den erfarne AFP-journalist og krigsreporter Sammy Ketz måtte springe for livet, da han blev beskudt af en snigskytte i den syriske by Maalula.

Sammy Ketz er bureauchef for AFP i Beirut med ansvar for Libanon og Syrien.

Han var på vej til den kristne by Maalula den 18. september og var netop steget ud af sin bil, da snigskytten forsøgte at få ham på kornet.

Sammy Ketz måtte springe i dækning og forsøge at kravle væk. Han blev ikke ramt ved skyderiet, men kunne først slippe væk, da en pansret mandskabsvogn fra regeringsstyrker kom til stedet. (Foto: ANWAR AMRO/Scanpix)

 

Maalula ligger ca. 55 kilometer fra Damaskus. Byen er strategisk vigtig for oprørerne, der forsøger at stramme grebet om Damaskus.

Den journalistiske dækning af den syriske borgerkrig bliver mere og mere farlig.

Antallet af bortførte journalister er steget dramatisk i år.

Bortførelserne udføres dels af ekstremistiske oprørsgrupper, dels af kriminelle grupper, der går efter løsepengene.

Især udenlandske journalister er mål for bortførelserne. Det drejer sig især om europæiske journalister, der er rejst ind i Syrien uden tilladelse fra de syriske myndigheder. Også syriske journalister – og syrere, der arbejder for udenlandske nyhedsbureauer – er blevet bortført.

Den amerikanske organisation Committee to Protect Journalists har rapporteret om 14 bortførelser i år. Ifølge Reporters Without Borders er 15 journalister meldt savnede, anholdte eller bortførte.

Derudover er en lang række journalister blevet dræbt i den voldsomme borgerkrig.

 

0 Kommentarer