”Han skal ikke dække FCK-kampe for os. Men man kan jo ikke fjerne folks fortid”

Kan man gå direkte fra redaktør på FC Københavns medlemsmedie til at skrive kritisk om Brøndby IF? Det gjorde Ekstra Bladets journalistpraktikant.  ”Artiklen er jo ikke et udtryk for hans holdninger,” siger sportschef. Praktikanten må dog ikke dække FCK-kampe

Asger Bach Holst er FCK-fan. Indtil han blev ansat som praktikant i efteråret 2018, var han også redaktør på FC Københavns medlemsblad, Brølet.

Da han fik en praktikplads på Ekstra Bladet, fik han at vide, at han måtte opsige stillingen. Det gjorde han.

Men Asger Bach Holst glemte at fjerne titlen ’redaktør for Brølet’ på sin Twitter-profil. Det fik han først gjort for tre uger siden.

Det gav ham problemer, da han i sidste uge skrev en kritisk artikel om FC Københavns ærkerivaler, Brøndby IF. Brøndby-fans begyndte på Twitter at dele et screenshot af hans Twitter-profil fra dengang, han var redaktør på Brølet.

”At sætte en glødende fck-fan til at skrive kritisk om Brøndby IF giver gevinst hver gang. Er det ikke rigtigt, @pomaeb og @Allan_Olsen? I har scoret jer en habil og lødig journalist i @AsgerBach!” skrev en Brøndby-fan på Twitter.

@pomaeb er Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen, og @Allan_Olsen er avisens sportschef Allan Olsen.

Stoppede som redaktør i november

Asger Bach Holst mener ikke, kritikken er berettiget, fordi han ikke længere er redaktør på Brølet. Han har ikke været medlem af FC Københavns fanklub i flere år, fortæller han.

”Jeg stoppede som redaktør i november 2018. Det har jeg været fuldstændig indforstået med. Billedet er taget syv timer efter, jeg fik praktikantstillingen hos Ekstra Bladet,” forklarer Asger Bach Holst.

Torsdag fremlagde fodboldklubben Brøndby IF planer om en stor kapitaludvidelse, og fredag havde Asger Bach Holst en kritisk artikel i Ekstra Bladet med overskriften ’Her er problemet med Brøndbys million-plan’.

Asger Bach Holst havde i den forbindelse interviewet chefredaktøren på det nylancerede medie 'Off the Pitch', Kasper Kronenberg, som dækker fodboldindustrien økonomisk.

Sportschef: Man kan ikke fjerne folks fortid

Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen mener ikke, der er noget problem med artiklen.

”Artiklen er jo ikke et udtryk for hans holdninger. Han citerer en kilde for de bekymringer. På den måde er artiklen meget ’straight’,” siger Allan Olsen.

Men han tilføjer, at Ekstra Bladet ikke vil lade Asger Bach Holst dække FCK-fodboldkampe.

”Han skal ikke dække FCK-kampe for os. Der kommer det for tæt på. Men man kan jo ikke fjerne folks fortid. Det skal også være rimeligt. Man skal se, om hans journalistik flugter med det, vi synes, er etisk forsvarligt.”

Hvor går grænsen for Ekstra Bladets sportsjournalister?

”Der er ikke nogen fast grænse. Vi forventer, at hvis man har en følelse over for en klub, så er det ikke noget, man går ud og flager om offentligt. Vi forventer også, at den journalistik, der bliver lavet, er lavet så objektivt som muligt,” siger Allan Olsen.

De seneste dage med Twitter-debat om hans habilitet har været hårde, fortæller Asger Bach Holst. Han skal vænne sig til at være blevet ”en offentlig person”.

”Det har været hårdt at blive sat så meget til offentligt skue. Jeg skal lige vænne mig til, at folk har meninger om, hvad jeg laver og om mig som person. Men jeg er stadig ved godt mod, og jeg ved stadig, at jeg kan blive en dygtig sportsjournalist.”

1 Kommentar

Sebastian Risbøl Jacobsen
12. FEBRUAR 2019
Ledelsen burde udvise mere
Ledelsen burde udvise mere tillid til Asger i den her sag. Hvorfor ikke lade hans arbejde og ikke hans sympatier være afgørende for, hvornår noget kommer for tæt på? Allan Olsen siger endda, at der ikke er noget i vejen med den pågældende artikel, hvorfor så overhovedet lave sådan et generelt forbud?

Det kunne være spændende, hvis Journalisten undersøgte, hvor udbredt lignende forbud egentlig er. Allan Olsen siger, at der ikke er nogen fast grænse, men har nogen andre journalister på EB fået et lignende forbud? Er der noget fortilfælde i branchen generelt? Hvad med politiske journalister, der har en politisk aktiv baggrund?

Spørgsmålene er hverken retoriske eller polemiske - jeg vil oprigtigt gerne vide det.

Vh
Sebastian Risbøl