Freelancere skal betragtes som kolleger

Freelancerne er mine redaktionelle medarbejdere, siger Lisbeth Maindal, der for nyligt modtog årets Freelancepris.

Freelancerne er mine redaktionelle medarbejdere, siger Lisbeth Maindal, der for nyligt modtog årets Freelancepris.

FreelanceGruppens pris gik i år til Lisbeth Maindal, der er chefredaktør på fagbladet Ergoterapeuten. Lisbeth Maindal var også i spil til prisen sidste år, og denne gang var hun nomineret både af journalister, fotografer og en grafiker.

Lisbeth Maindals vigtigste råd er, at man skal betragte sine freelancere, næsten som var de fastansatte kolleger. På Ergoterapeuten bliver næsten alt materialet produceret af freelancere, og derfor er det meget naturligt for chefredaktør Lisbeth Maindal at opfatte freelancerne som sine nærmeste medarbejdere.

»Jeg opfatter dem som redaktionelle medarbejdere,« siger hun til Journalisten.dk.

»Og det er jo dem, der skriver bladet. Derfor bruger jeg tid og kræfter på den journalistiske briefing og sparring, og jeg sørger for at tænke dem ind, når der sker en udvikling i bladet. Det er en win-win situation, når freelanceren ikke sidder og føler sig som sidste led i produktionen.«

Ergoterapeuten har omkring 10 freelancere fast tilknyttet bladet, både journalister, fotografer og grafiske designere.

»Det er jo klart, at hvis jeg havde et større blad, ville tingene jo nok være anderledes. Men jeg tror nu ikke, jeg ville ændre stil over for freelancere, hvis jeg også skulle tage mig af en række fastansatte journalister. I bund og grund handler det jo om, at man gerne vil lave et ambitiøst produkt,« siger Lisbeth Maindal til Journalisten.dk.

»Mit bedste råd til at behandle freelancere godt er også et egoistisk råd. Hvis du vil lave et rigtig godt produkt, gælder det om at have et rigtig godt forhold til dine freelancere.«

Læs FreelanceGruppens begrundelse for at tildele Lisbeth Maindal prisen her.

 

0 Kommentarer