Fredensborg efter nøgenshow: En vild oplevelse

»Det overraskede mig, at de var så skamløst ærlige,« siger radioværten René Fredensborg, der i går smed tøjet foran to kvinder. Han mener, at Thomas Blachman burde gøre det samme.

Det er en vild oplevelse at stå nøgen foran to mennesker, der taler om din krop. Det siger vært på Radio24syv René Fredensborg, der i går smed tøjet, så Politiken-journalisten Ditte Giese og forfatteren Susanne Staun kunne kommentere hans –efter eget udsagn – ikke særligt perfekte krop.

Optrinnet var inspireret af Thomas Blachmans meget omtalte program med nøgne kvinder, som DR2 viste i går. René Fredensborg kalder AK24syvs udgave for ”verdens mest indlysende ide”.

»Det er så oplagt, at Thomas Blachman selv burde havde gjort det, når han taler om det pikløse samfund. Han burde kigge ned ad sig selv og smide pikken på bordet,« siger René Fredensborg til Journalisten.

I indslaget taler Ditte Giese og Susanne Staun blandt andet om, at nøgne mænd er flottest, når de har en hard on. De taler også om omskårne pikke og om at flygte fra et one night stand, fordi fyren er for veludrustet.

René Fredensborg beskriver selv programmet som et eksperiment. Men et vellykket et af slagsen.

»Der skete det, at kvinderne pludselig blev mere ærlige, end jeg havde troet på – bare fordi jeg stod dér med min nøgne og ikke særligt perfekte krop. Jeg gjorde mig til objektet og dem til subjekter – og dermed opstod en form for ligeværdighed. Det overraskede mig, at de var så skamløst ærlige.«

Blachmans talkshow blev op til premieren i går mødt med sønderlemmende kritik for at være kønsdiskriminerende og mandschauvinistisk. I går var #blachman et af de mest debatterede emner på Twitter.

Thomas Blachman har sagt, at ambitionen med hans program var at ”'repositivere' kvindens syn på mandens syn på kvinden”. Tror du, det her repositiverer mandens syn på kvindens syn på manden?

»Nej, jeg tror, det repositiverer kvindens syn på mandens syn og kvinden. Kvinderne tænder på, at manden giver noget af sig selv,« forklarer han.

Ulla Tornemand Larsen fra Dansk Kvindesamfund har til Information sagt, at DR er med til at fremstille kvinder som "passive objekter for andres seksuelle tilfredsstillelse". Var det også sådan, du følte det?

»Nu var det ikke repræsentanter fra Dansk Kvindesamfund, vi havde inviteret i studiet, men kvinder, der så det som en happening. Deres snak viste, at kvinder taler lige så meget om mandlige kønsdele, som vi taler om kvinders.  Dansk Kvindesamfund ville nok have været mere forudindfattede i deres holdninger,« mener René Fredensborg.

René Fredensborg har efter aftenens program fået at vide, at ”Rene Smider Tøjet” skal være et tilbagevendende indslag i AK24syv.

»Det mener kanalcheferne, og de har allerede linet kvinderne op,« siger han.

AK24syvs Facebookside er trekløveret Ditte Giese, Susanne Staun og den nøgne René Fredensborg fotograferet.

 

2 Kommentarer

Flemming B. Poulsen
5. APRIL 2013
Ja vi lærte i Radio
Ja vi lærte i Radio-undervisningen på DJH, at det altid var godt at have en genstand med, som kunne sætte samtalen i gang, men ok et menneske er selvfølgelig ikke en genstand, men lidt samme princip, at der kommer noget andet ind og puffer til samtalen......
Lars Svanholm
3. APRIL 2013
Generelt skal vi blot smide
Generelt skal vi blot smide tøjet noget oftere...Og det bliver vel også sommer en dag?