Folkemødet er åbnet – vi er på stierne

Journalisten vil de kommende dage fortælle et udsnit af Folkemødets vigtigste mediehistorier. Ligesom sidste år anmelder vi arrangementer og uddeler mikrofoner, og så undersøger vi et par ting: Hvad gør Poul Madsen, når han ifølge programmet skal være to steder på én gang, og hvorfor er det nødvendigt at debattere fake news hele 13 gange?

Klokken 11.30 åbnede Folkemødet officielt. Der blev sunget foran hovedscenen, og Uffe Elbæk fra Alternativet gik på scenen som den første partileder.

Sidste år introducerede Journalisten anmeldelser som vores Folkemøde-greb. 

Journalisten anmeldte udvalgte arrangementer på Folkemødet og gav 1-6 mikrofoner 

Vi udvalgte forskellige events, beskrev arrangementet og kvitterede med 1-6 mikrofoner for samlet indtryk. Det gør vi igen i år. Vi har udvalgt en stor håndfuld arrangementer, som vi anmelder, og for at være fair vises vores kriterier her:

Brændte deltagerne igennem? Blev emnet tilført noget nyt? Blev publikum inddraget? Blev der svaret på de spørgsmål, som blev stillet? Og var der Folkemøde-stemning – humor, nærvær og uhøjtidelighed?

Anmeldelserne er selvfølgelig ene og alene udtryk for skribentens egen holdning. Sidste år fik et DR-arrangement to mikrofoner og denne kommentar med på vejen:

”Debatten om DR’s fremtid rykkede ikke rigtigt noget, og argumenterne var hørt før. Kurt Strand var en oplagt og energisk vært og prøvede at engagere det sparsomme publikum på bedst mulig vis, hvilket trækker op. Det overordnede indtryk af arrangementet var dog ikke overvældende – der var hverken mennesker eller nerve nok.”

Du kan læse hele artiklen og anmeldelsen her 

Fake news-debat 13 gange

Et kig på årets program afslører flere gennemgående temaer i de mange debatter mellem politikere, mediefolk og meningsdannere. Public service og sociale medier er blandt topscorerne, men fake news vinder kapløbet om at trække diskussionslystne debatpaneler til sig. 13 gange skal emnet debatteres for at være helt præcis.

Journalisten vil søge svar på, hvorfor det giver mening at gentage en debat med samme tema så mange gange.

Derudover skal vi selvfølgelig også have en snak med de travle paneldeltagere. Ekstra Bladets Poul Madsen er blandt dem, der har mest taletid i programmet. Han skal de kommende dage på scenen hele 15 gange. Fredag skal han endda være to steder på samme tid. Journalisten holder øje med, hvordan han kringler dén, og spørger ham, hvorfor det er vigtigt at være synlig på Folkemødet.

0 Kommentarer