FN vedtager kontroversiel netstramning

11 dages FN-konference i Dubai er nu endt i ny aftale om regulering af internettet. Danmark, USA og 11 andre lande underskrev ikke af frygt for manglende frihed på nettet

11 dages FN-konference i Dubai er nu endt i ny aftale om regulering af internettet. Danmark, USA og 11 andre lande underskrev ikke af frygt for manglende frihed på nettetEn ny aftale om regulering af internettet blev i dag en realitet på den sidste af 11 dages konference i Dubai.
FN-organet ITU vedtog aftalen, men 13 lande stod udenfor af frygt for, at den vil medføre øget statslige restriktioner og mindre sikkerhed for borgernes privatliv.

Det skriver information.dk.

Nej-sigerne talte Danmark, USA, Storbritannien, Canada, Costa Rica, Tjekkiet, Egypten, Kenya, Holland, New Zealand, Polen, Qatar og Sverige.

Aftalen skal træde i kraft fra 2015 og er ikke juridisk bindende, og giver blandt andet grønt lys til at bruge kontroversielle overvågningssystemer til at undersøge e-mails for at forhindre spam, men kritikere frygter, at stater vil misbruge systemerne til at snage i borgernes privatliv.

”På trods af forsikringer om ikke at diskutere internetregulering fra ITU, er der blevet vedtaget en resolution, hvori det står eksplicit, at formanden for ITU skal tage de første skridt mod, at ITU kan spille en større rolle i internettet i fremtiden,” skriver lobbygruppen Access Now ifølge Information.

Gruppen advarede regeringer mod at underskrive aftalen.

0 Kommentarer