Ekstra Bladet peger på Uffe Gardel

Ekstra Bladets medarbejdere mener, at Uffe Gardel vil være den bedste DJ-formand. Anbefalingen skyldes ikke Lars Werges fortid som tillidsmand på Ekstra Bladet. »Vi tror mere på Uffes vej for forbundet end på Lars’ vej,« siger Ekstra Bladets tillidsmand

På delegeretmødet i Kolding i næste uge vil Ekstra Bladets medarbejderforening pege på Berlingskes tillidsrepræsentant Uffe Gardel som formand for DJ frem for den nuværende næstformand og tidligere tillidsmand på Ekstra Bladet, Lars Werge.

Ekstra Bladets tillidsrepræsentant Anders Stoffer siger, at beslutningen ikke har noget at gøre med Lars Werges tid på Ekstra Bladet.

»Lars var en god tillidsrepræsentant, han har mange venner inklusive mig selv på Ekstra Bladet,« forklarer Anders Stoffer.

Tror mest på Uffe

Udmeldingen bunder ikke i utilfredshed med Lars Werge som tillidsmand, siger Anders Stoffer.

»Det handler om, at vi tror mere på Uffes vej for forbundet end på Lars’ vej,« siger han.

Anders Stoffer ønsker ikke at svare på, om Lars Werge har været en god næstformand for Dansk Journalistforbund.

Lars Werge siger om beslutningen på sin gamle arbejdsplads:

»Det er ikke den mest muntre melding, men sådan ser de åbenbart på det. Jeg er ikke enig i deres vurdering af det, Uffe og jeg står for,« siger Lars Werge. 

Handlingens mand

Anders Stoffer mener, at journalistforbundet har behov for en handlingens mand – og det er Uffe Gardel.

»Uffe Gardel har lavet mange gode aftaler på Berlingske, og vi håber, at vi med ham ved roret vil kunne brede de aftaler ud, så de kommer til at omfatte de mange kolleger, der arbejder på dårlige vilkår,« forklarer han.

Samtidig peger Ekstra Bladet på avisens tidligere tillidsmand Tine Johansen, der i dag arbejder i DR, som næstformand blandt de seks opstillede kandidater.

Om anbefalingen af Tine Johansen siger Anders Stoffer:

»Tine er brandhamrende dygtig, 100% engageret, og hun kan meget mere end at være ’tillidspige’, som vi kaldte hende her på stedet. Uanset hvem der bliver formand, vil hun være god til at holde formanden til ilden,« siger han.

Fem ud af 439 delegerede

På delegeretmødet stiller Ekstra Bladet med fem delegerede ud af omkring 439 delegerede.

»Fem stemmer er ikke meget, men jeg håber, at folk tænker på, hvem vi bakker op om, og bruger deres stemme fornuftigt – især i slaget om næstformandsposten, hvor der sikkert kommer to valgrunder,« siger Anders Stoffer.

3 Kommentarer

Kim S. Rasmussen
28. APRIL 2015
Efter i årevis at have fulgt
Efter i årevis at have fulgt Gardel på afstand i den faglige debat, mener jeg ikke, der er nogen tvivl om, at han må være den helt rigtige formand. Nævenyttig, vedholdende, vidende.

Werges kandidatur ligner mere eksekveringen af en karriereplan.

Vh Kim

kommunikations-beskæftiget
Bodil Rohde
24. APRIL 2015
Kære Anders Stoffer

Kære Anders Stoffer

Jeg har lige set streamingen fra formandsmødet i Kreds 1, - jeg sidder i Kerteminde, - og jeg er ikke enig med Uffe Gardel i at opdele freelancere på den måde, han gør.

Men han er helt klart den bedste formandskandidat, og du har helt ret i, at der er stor forskel på den vej, Lars Werge og den vej Uffe Gardel vil med DJ.

Jeg har arbejdet freelance, siden jeg blev uddannet for flere menneskealdre siden og gør det stadigvæk. Jeg var også med til at starte FreelanceGruppen og var i fem år en af de første formænd - og med til at lave nogle af freelancernes vigtigste lønaftaler - bl. a. O-aftalen

Som i dag dækker både pressefotografer og journalister, som arbejder freelance. Og som er vores bedste aftale, der dækker bl. a. en række fagblade og følges af andre blade.

Den aftale er ikke blevet genforhandlet i de sidste 4 år. Det er den tid, hvor den nuværende DJ-ledelse har siddet. Forklaringen til os, som ikke har fået O-aftalen genforhandlet, er, at DJ ikke har kunnet finde nogen at forhandle med.

En aftale, som gælder både pressefotografer og journalister.

Det presser os til underbetaling.

Det næste bliver formentlig, at DJ fortæller dele af de fastansatte, at deres løn bliver nødt til at stå stille, fordi forbundet ikke kan finde nogen at forhandle med.

Og for at vende tilbage til Uffes opdeling af freelancerne, så holder den ikke.

Ligesom mange andre freelancere, så tjener jeg godt i perioder, og lever på en sten i andre perioder. Og det har jo sine fordele.

F. eks. er jeg ret meget på fronten med at hente svampe og lære vilde urter at kende. Det kan man ovenikøbet sælge historier på.

Så det er en lidt firkantet måde, Uffe ser os på.

Men jeg er helt enig i dine synspunkter.

Og jeg mener, at Uffe Gardel vil åbne for en ny og rigtig udvikling af DJ.

De bedste hilsner
Bodil Rohde


Anders Stoffer
24. APRIL 2015
At jeg ikke svarede på
At jeg ikke svarede på spørgsmålet, om Lars Werge som næstformand kan nemt misforstås i artikel. Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke har noget at klage over i den forbindelse.
Ekstra Bladet peger blandt andet på Uffe Gardel, fordi hans holdninger til fusionen med KS stemmer mere overens med vores. Vi mener, at det er vigtigere at bruge kræfter på det faglige arbejde i DJ.